Часто наші смакові уподобання можуть стати відображенням того, чого бракує в нашому організмі. Якщо раптом ви відчули потяг до продуктів, які зазвичай були байдужі або викликали навіть відторгнення, це може бути сигналом вашому організму.

Давайте розберемося в цьому питанні, щоб дізнатися, що ховається за нашими раптовими смаковими примхами.

Хурма, яка рідко потрапляє до списку найулюбленіших фруктів, може раптово стати предметом бажання. Цей сигнал часто пов'язаний із перевантаженням нервової або фізичної роботи. Хурма багата на глюкозу і фруктозу, що підживлюють мозок і дарують додаткову енергію.

Хурма
Хурма

Тяга до ковбаси, хоч і не найкориснішого продукту, може бути ознакою нестачі жирів, що підтримують гормональний баланс і активізують роботу мозку. Але можна замінити її на корисніші джерела жирів, такі як твердий сир, авокадо або горіхи.

Популярні новини зараз
Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн Гарчать та кусають оточуючих: серед підлітків шириться дивна субкультура Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити
Показати ще

Раптом бажання з'їсти оселедець пов'язане з нестачею рідини в організмі і необхідністю прискорити обмін речовин. Перш ніж з'їсти оселедець, спробуйте вгамувати спрагу водою, а якщо бажання залишиться, тоді можна вдатися до цього морепродукту.

Темний шоколад. Фото: скрін youtube
Темний шоколад. Фото: скрін youtube

Бажання з'їсти шоколад означає нестачу гормонів радості, таких як серотонін та ендорфін, і також може бути сигналом про дефіцит магнію. Але щоб не порушувати режим харчування, можна звернути увагу на мигдаль, кешью чи інші корисні замінники.

Тяга до сиру говорить про нестачу кальцію в організмі, важливого елемента для життєдіяльності. Сир корисний для здоров'я, тому дозвольте собі насолодитися ним, не відчуваючи докорів совісті.

Лимон, фото з вільних джерел
Лимон, фото з вільних джерел

Лимон, як і інші кислі продукти, може бути пов'язаний зі зниженою кислотністю шлунка. Вони допомагають покращити травлення, а з ними можна замінити лимон на кислі фрукти.

Насіння та горіхи є джерелами вітаміну Е. Бажання до них говорить про нестачу цієї речовини і може бути сигналом про дефіцит в організмі. Тому не варто відмовляти собі в таких корисних забаганках.

Іноді потяг до гострих продуктів допомагає покращити травлення та прискорити виведення токсинів. Але зверніть увагу на своє харчування, раптом щось тут не так?

Креветки
Креветки

Креветки та інші морепродукти багаті на йод. Бажання поїсти креветки може вказувати на його нестачу. Однак, у разі серйозних змін у здоров'ї, краще звернутися до лікаря.

Банани, відомі як джерело калію, можуть стати предметом бажання через брак цього елемента. Дозвольте побалувати організм корисними бананами.

Пиво, хоч і не завжди корисно, може залучати через дефіцит заліза, вітаміни групи В або естрогени. Однак, якщо це постійне бажання, краще звернути увагу на здоров'я та звернутися до лікаря.

Нагадаємо, копійчаний продукт замінить цілий вітамінний комплекс: зміцнить серце і захистить від болячок

Раніше ми розповідали про еліксир життя: популярний напій здатний уберегти від передчасного відходу у вічність

Як повідомляв Знай.ua, замучала сильна печія: позбавляємося дискомфорту без ліків