При застуді або грипі раціон харчування має не менш важливий вплив, ніж правильно призначене лікування. Що потрібно їсти, щоб швидше стати на ноги та відновитися після недуги, пише портал lady.

У разі виникнення бактеріальних і вірусних інфекцій відбувається підвищення загальної температури тіла, тому правильний раціон грає серйозну роль. Деякі продукти допоможуть уникнути зневоднення та виснаження, а також дадуть сили для боротьби із запальними процесами.

Застуда. Фото: скрін youtube
Застуда. Фото: скрін youtube

Насамперед фахівці радять збільшити кількість рідини - відвар із шипшини та кисломолочні продукти стануть чудовим вибором. Щодня рекомендується випивати щонайменше двох літрів води. Ідеальною першою стравою стане легкий суп, зварений на курячому бульйоні.

Прийом їжі. Фото: скрін youtube
Прийом їжі. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

У період хвороби це найкориснішим буде м'ясо птиці. Воно добре поєднується з овочами, які необхідні організму для боротьби з недугою.

Також потрібно додати до раціону максимум фруктів - яблука, цитрусові та банани. Щодо солодощів, то побалувати себе можна, але зловживати десертами не варто.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, стане тільки гірше: продукти, які не можна їсти після бурхливого застілля.

Також наш портал інформував, еліксир життя: популярний напій здатний уберегти від передчасного відходу у вічність.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, обережно, мандарини: чому їх заборонено їсти у великих кількостях, допустима доза на добу.