Вивчення впливу світла на якість сну зробило відкриття: яскраве світло, що виходить з гаджетів та екранів, не тільки заважає засинання, але й впливає на деякі особисті якості.

Вчені з Університету Монаш у Мельбурні попереджають про негативні наслідки, які можуть виникнути через використання смартфонів, телевізорів та інших пристроїв, що випромінюють яскраве світло, особливо світло синього спектру.

Дослідження показало, що яскраве світло заважає виробленню мелатоніну, гормону, відповідального за наш сон. Світіння екранів впливає рівень мелатоніну, роблячи його вироблення менш ефективної. Це може призводити до почуття втоми та недосипання вранці, навіть після досить тривалого сну.

Відповідно до цього, світло синього спектра надає найбільш негативний вплив на якість сну. Він вивільняє більш інтенсивні сигнали у мозку, що може проводити індивідуальні якості людини. Результати цього дослідження припускають, що використання пристроїв з подібним типом світла перед сном може викликати зміни особистості.

Популярні новини зараз
У коханні чекають справжні випробування: яким знакам зодіаку краще забути про стосунки Гарчать та кусають оточуючих: серед підлітків шириться дивна субкультура ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

Сон. Фото: скрін youtube
Сон. Фото: скрін youtube

Девід Міллер, сомнолог та експерт у цій галузі, підкреслив, наскільки важливо контролювати освітлення у приміщенні перед сном, особливо у спальній кімнаті. Він рекомендує обмежити використання смартфонів перед сном, щоб забезпечити гарний баланс сну та якісний відпочинок.

Нагадаємо, ви що, хочете бути сліпим кротом? 2 продукти, які погіршують зір

Раніше ми писали про те, що тестостерон буде, як у молодого юнака навіть після 40 років: які продукти - скарб для чоловічого здоров'я

Як повідомляв Знай.ua, інфрачервоні панелі: як забезпечити ефективне опалення та скоротити рахунки за енергію