Найчастіше томатна паста продається в досить великих банках, але господині не завжди встигають її використовувати та забувають у холодильнику на дальній полиці.

Томатна паста псується через повітря, яке потрапляє при відкритті банки, а якщо залізти в неї брудною ложкою. Ситуація не з приємних і, здавалося б, можна купити продукт у меншій фасуванні, але це неекономно.

Томатна паста, фото wikipedia
Томатна паста, фото wikipedia

Як зберігати томатну пасту, щоб продовжити її термін придатності

  • Заморозити

Слід просто перекласти пасту чистою ложкою у силіконові форми для льоду чи випічки, а потім закинути у морозильну камеру. Після того, як він застигне, можна пересипати в пакет.

Коли вам знадобиться паста, дістаньте її перед приготуванням заздалегідь. Звичайно, не варто зберігати продукт у заморожуванні роками.

Популярні новини зараз
У коханні чекають справжні випробування: яким знакам зодіаку краще забути про стосунки Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку" Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку
Показати ще

Морозильна камера, скріншот: YouTube
Морозильна камера, скріншот: YouTube

  • Змастити гірчицею

Потрібно взяти чисту та суху кришку. Далі змастити її внутрішню частину та шийку банки звичайною готовою гірчицею та закрити банку. Гірчиця буде консервантом, який не дасть томатній пасті швидко зіпсуватись.

  • Додати олію

Найпростіший спосіб - розрівняти ложкою пасту і залити олією. Воно створить захисну плівку і не дасть повітря проникнути в банку. Після використання продукту потрібно знову залити олією.

Олія. Фото: Знай.ua
Олія. Фото: Знай.ua

Нагадаємо, що ніколи не кладіть сир у морозилку: помилки, яких припускаються всі українці при зберіганні продукту.

Раніше ми повідомляли, що купіть 30 грудня, а на Новий рік вони вже згниють: як правильно зберігати мандарини.

Також стало відомо про хитрощі зберігання овочів для міського жителя: прості правила на випадок відключення електрики.