Популярні напої, випиті незадовго до сну, можуть стати причиною безсонної ночі. Щоб не рахувати овечок до самого ранку, слід запам'ятати, чого не можна споживати у вечірній час. Про це пише портал medpravda.

Перша помилка багатьох – вважати, що алкоголь допоможе заснути. У тому, що спиртне чинить присипляючий ефект, впевнені близько 20% дорослого населення. Проте це лише міф. Насправді алкоголь перериває швидку фазу та знижує якість сну. Також міцні напої пригнічують природне вироблення мелатоніну - гормону, що регулює цикл сну.

Безсоння. Фото: скрін youtube
Безсоння. Фото: скрін youtube

Кофеїн також може стати на заваді вашому сну. Однак слід пам'ятати, що він міститься не тільки в каві, а й у енергетичних та газованих напоях. Щоб уникнути наслідків, вживати напої з кофеїном слід як мінімум за 6-7 годин до сну.

Мало хто підозрює, але цитрусові соки можуть стати причиною безсоння. Наприклад, склянка натурального апельсинового соку безсумнівно принесе користь організму, але водночас може дратувати шлунок і заважати комфортному нічному відпочинку.

Популярні новини зараз
Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило "Війна на території росії": відомий астролог назвав час, коли Україна відчує мир Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Апельсиновий сік, скріншот: Youtube
Апельсиновий сік, скріншот: Youtube

Якщо склянка води незадовго до сну вас не задовольняє, краще зупинити свій вибір на трав'яному чаї. Він має заспокійливі властивості і допоможе швидше поринути в сон.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, копійчаний продукт замінить цілий вітамінний комплекс: зміцнить серце і захистить від болячок.

Також наш портал інформував, еліксир життя: популярний напій здатний уберегти від передчасного відходу у вічність.

Крім того, ми писали, важливі продукти, які врятують вашу шкіру від зморшок зі старінням: будете молоді, як ніколи.