В Україні триває воєнний стан та коменданстька година, під час дії якої не працюють жодні аптеки та магазини. Зараз нас чекаю час новорічних застіль та святкувань, а що ж робити, якщо після смачних страв вас зненацька застала печія.

Як позбавитись від такої проблеми без таблеток пише УНІАН.

Печія. Фото: скрін youtube
Печія. Фото: скрін youtube

Для запобігання та полегшення печії рекомендується виключити з раціону продукти, що спровокували її появу, та вживати не менше півтора літрів води на день. Також важливо уникати кладки спати відразу після їди і давати собі хоча б годину перед сном.

відвар на основі лляного насіння може допомогти нейтралізувати кислотність у шлунку. Для приготування настою необхідно взяти чайну ложку лляного насіння і залити їх склянкою окропу. Після перемішування настою десять хвилин і настоювання щонайменше півгодини, слід процідити та вживати за півгодини до їди, розділивши на три прийоми.

Популярні новини зараз
Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити
Показати ще

Печія. Фото: Youtube
Печія. Фото: Youtube

Якщо печія не минає тривалий час, можна скористатися харчовою содою, яка завжди є на кухні. Розчинивши чайну ложку соди в чашці води і випивши, можна нейтралізувати шлункову кислоту і впоратися зі печією.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, бутерброди занапастить ваше здоров'я: дієтологи пояснили, чому не можна поєднувати ковбасу та хліб.

Також наш портал інформував, поліпшать самопочуття та піднімуть настрій: топ корисних продуктів у зимовий період.

Крім того, ми писали, улюблений напій може призвести до непередбачуваних наслідків: лікарі попередили, коли він може зашкодити.