Помити посуд – завдання, яке дуже рідко відзначають у списку завдань червоним кольором. Однак важливо пам'ятати, що миття посуду – відіграє важливу роль у цілісній картині атмосфери, яка відображається на здоров'ї всіх мешканців житла. Важливо знати, як почистити посуд, якщо води у крані не було.

Про поради, які допоможуть "вимити" посуд без води, розповів один із українських блогерів, який часто ділиться побутовими лайфхаками у соціальних мережах.

Миття посуду. Фото: скрін youtube
Миття посуду. Фото: скрін youtube

Кип'яті дощову воду

Коли немає запасної води, доведеться творчо підійти до пошуку та збору цієї дорогоцінної води. Один з найбільш гігієнічних і нетрудомістких способів миття посуду без витрати води - покластися на природу. Поставте цебро або іншу ємність для збору дощової води, а якщо пощастить, зануріть цебро в найближчий струмок.

Коли води буде достатньо для занурення брудного посуду, розпаліть багаття і доведіть воду до кипіння у непластиковій каструлі. Зніміть каструлю з вогню, а потім просто опустіть посуд у окріп, щоб простерилізувати його. Коли вода охолоне, можна вийняти посуд та прибрати його на зберігання до наступного прийому їжі.

Популярні новини зараз
В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку" Гарчать та кусають оточуючих: серед підлітків шириться дивна субкультура Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити
Показати ще

Посуд. Фото: скрін youtube
Посуд. Фото: скрін youtube

Збір ранкової роси

Ще один спосіб миття посуду без проточної води заснований на використанні джерела води, яке можна випустити з уваги - ранкової роси. Щоб скористатися цим способом миття посуду, знову візьміть надійне відро або контейнер і вирушайте на природу рано-вранці.

Зберіть листя і дрібні гілки, покриті росою, і помістіть їх у вибрану ємність, чекаючи, поки роса збереться на дні. Коли волога стіче з листя та гілок, приберіть їх, а зібрану рідину використовуйте для миття брудного посуду.

Брудний посуд, скріншот: YouTube
Брудний посуд, скріншот: YouTube

Їх Величність серветки

Якщо води немає зовсім, то добрим варіантом будуть дитячі серветки. Це вимагатиме від вас деякого планування, але якщо ви візьмете за звичку тримати напоготові коробку серветок, то цей спосіб миття посуду може послужити вам гарною службою.

Жирний посуд, скріншот: YouTube
Жирний посуд, скріншот: YouTube

Очистіть посуд від великих залишків їжі. Ретельно протріть поверхню посуду, доки вона не стане помітно чистою. Візьміть нову серветку і ще раз протріть поверхню, щоб позбавитися залишків мікробів.

Нагадаємо, як вибрати ідеальний пуховик: 5 секретів, щоб викликати заздрість усіх подруг.

Раніше повідомлялося, як делікатно прибрати плями на шкіряних виробах: прості, але дієві поради.

Також, крижані умови, гарячі заходи: як зробити безпечною роботу в холод.