Всесвітня організація охорони здоров'я закликала терміново обмежити продаж електронних сигарет, з метою захисту дітей і тих, хто не палить, і мінімізації згубного впливу на здоров'я населення.

Як йдеться в заяві ВООЗ.

Зазначається, що електронні сигарети не довели свою ефективність у боротьбі з тютюнопалінням, однак при цьому зробили звичку популярною серед молоді.

Електронні сигарети. Фото Freepik
Електронні сигарети. Фото Freepik

За даними організації охорони здоров'я, продаж електронних сигарет заборонено в 34 країнах, 88 країн не встановлюють мінімального віку, з якого дозволяється їхній продаж, а в 74 країнах взагалі немає нормативних обмежень на їхній продаж.

Популярні новини зараз
Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

Електронні сигарети, які всюжи активно продаються та рекламуються, залишаються дозволеними в 34 країнах світу, у 88 – відсутні мінімальні вікові обмеження, а в 74 – узагалі немає жодних норм.

Електронні сигарети. Фото Freepik
Електронні сигарети. Фото Freepik

Вони так само, як і звичайні цигарки викликають нікотинову залежність і можуть завдати шкоди здоров’ю, виділяючи токсичні речовини, які сприяють розвитку раку, хвороб серця та легенів.

Куріння електронних сигарет негативно впливає на розвиток мозку та може викликати проблеми з навчанням. У вагітних електронні сигарети можуть негативно вплинути на розвиток майбутньої дитини.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, перевірте свій раціон: дієтологи назвали крупи, що сильно підривають здоров'я.

Також наш портал інформував, кожна цигарка руйнує ваш мозок: вчені довели непоправні наслідки

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, від розладів травлення до утворення пухлин: лікарі назвали продукти, які не можна розігрівати.