Доктор Комаровський поділився корисною інформацією для українців щодо харчування та добавок, які дозволять уникнути переломів кінцівок.

Відео він виставив на своїй сторінці у соціальній мережі Instagram. Ці поради особливо важливі для літніх громадян.

Ожеледиця, скріншот: YouTube
Ожеледиця, скріншот: YouTube

Є кілька мікроелементів, які знаходяться у харчовому дефіциті в організмі. Вони провокують травми кісток. Це відбувається через нестачу білка, дефіцит вітаміну D і кальцію.

[quote author=""]"Кальція потребує 1200 мг щодня, вітаміну D потрібно 800 одиниць на добу. Робіть, будь ласка, правильні висновки, - заявляє він.

Популярні новини зараз
Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

Ви можете дізнатися, що у вас перелом, якщо відчуваєте одну з ознак - різкий біль під час рухів, скорочення кінцівки, порушення функцій руки або ноги, зміна положення і форми, а також набряклість і синець в зоні перелому.

Білки містяться у м'ясі, рибі, яйцях та молочних продуктах. Кальцій – у молочних продуктах, зелених овочах, горіхах та насінні. А вітамін D – у жирній рибі, яйцях, печінці.

Ожеледиця, скріншот: YouTube
Ожеледиця, скріншот: YouTube

Також можна займатися фізичними вправами, які допомагають зміцнити м'язи та кістки. Корисні плавання, йога, біг підтюпцем, ходьба. Але обов'язково потрібна консультація лікаря перед початком занять.

Дотримання цих нескладних правил допоможе уникнути травматичних переломів у літньому віці та зберегти активне та здорове життя.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Нагадаємо, секрети життєвого балансу: корисні поради, як уникнути синдрому вигорання

Як повідомляв "Знай.uа", лікар-дерматолог попередив красунь про накладні нігті - пальцям буде дуже погано

Знай.uа писав, стануть м'якими і гладкими:секрети догляду за п'ятами в домашніх умовах