У магазинах покупцям пропонують в основному розсипний та пакетований чай. Часто люди не замислюючись, беруть у пакетиках, адже це зручніше. Втім, такий напій у деяких випадках може скоротити тривалість життя. Про це пише medicalanswers.

Вчені провели низку досліджень і з'ясували, що пакетований чай може становити велику загрозу здоров'ю та стати причиною передчасної смерті.

Чай. Фото: скрін youtube
Чай. Фото: скрін youtube

До складу чайного пакетика може входити мікропластик, який може підвищити ризик розвитку онкологічних захворювань. Втім, це не єдина небезпека, яка може бути в такому чаї.

Експерти стверджують, що часто в пакетованому чаї зовсім не те, на що сподівається покупець. У деяких випадках навіть холодна вода забарвлюється від кинутого до неї пакетика. При цьому справжній чай заварюється приблизно 4 хвилини при температурі від 95 до 100 °С.

Популярні новини зараз
Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Чайний пакетик, скріншот: Youtube
Чайний пакетик, скріншот: Youtube

Не складно здогадатися, що яскравий колір води це заслуга барвників, а смак та аромат – штучні. Насолоди та користі від такого напою небагато, а часом лише шкода. Додатковим ударом для здоров'я може стати клей, яким склеюють пакетики.

Фахівці рекомендують відповідально ставитися до вибору чаю та ретельно вивчати склад, а також схиляються у бік розсипного чаю.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше портал Знай повідомляв, перестаньте пити каву негайно: чим небезпечний цей напій і кому він протипоказаний.

Також наш портал інформував, смак, за який платимо роками: ці продукти прискорюють старіння.

Крім того, ми писали, бутерброди занапастить ваше здоров'я: дієтологи пояснили, чому не можна поєднувати ковбасу та хліб.