Хропіння - може стати причиною безсонних ночей. Проблема досить поширена і є чимало способів боротьби із нею. Наприклад, експерти радять змінити раціон харчування. Деякі продукти можуть впливати на якість сну та інтенсивність хропіння. Про це пише dailynews.kyiv.

Дослідники з'ясували, що покращити якість сну, а також зменшити запалення в дихальних шляхах можна за допомогою середземноморської дієти, яка багата на жирні кислоти омега-3. Мова про рибу, авокадо та оливкову олію.

Продукти у холодильнику. Фото: скрін youtube
Продукти у холодильнику. Фото: скрін youtube

Також фахівці впевнені, що для запобігання хропінням корисно є яйця. Пояснюють це тим, що у людей з ожирінням, які страждають на сильне апное, нерідко спостерігається дефіцит вітаміну D. Яйця допомагають організму синтезувати найважливіший вітамін.

У боротьбі проти хропіння радять застосовувати цибулю. Овоч допоможе забезпечити спокійний сон, покращить кровотік, а також принесе користь серцю. Серед напоїв краще зупинитися на чаї з додаванням м'яти та пити його увечері, незадовго до сну.

Популярні новини зараз
Сім'ї отримають по 5000 гривень: хто у списку Шукати іншу роботу або голодувати у старості: яку пенсію дадуть людям із зарплатою 10 000 грн Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще

Чай. Фото: скрін youtube
Чай. Фото: скрін youtube

В той самий час людині, яка страждає від хропіння, слід відмовитися від алкогольних напоїв у вечірній час. Спиртне тільки посилить хропіння і низку неприємних наслідків від нього.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, бутерброди занапастить ваше здоров'я: дієтологи пояснили, чому не можна поєднувати ковбасу та хліб.

Також наш портал інформував, поліпшать самопочуття та піднімуть настрій: топ корисних продуктів у зимовий період.

Крім того, ми писали, улюблений напій може призвести до непередбачуваних наслідків: лікарі попередили, коли він може зашкодити.