Колаген – це структурний білок, який надає форму та еластичність нашим кісткам, шкірі, волоссю, нігтям та іншим тканинам.

Він у нашому організмі, але з віком і під впливом зовнішніх причин його вироблення уповільнюється. Через це шкіра втрачає пружність, з'являються зморшки, послаблюється волосся.

Догляд за шкірою. Фото: скрін youtube
Догляд за шкірою. Фото: скрін youtube

Щоб запобігти таким негативним змінам, слід підтримувати достатній рівень колагену за допомогою продуктів харчування та добавок. За словами дієтологи Бянки Тамбурелло, додатковий прийом колагену може знизити прояви старіння, покращити стан шкіри, волосся та нігтів, а також зняти біль у суглобах.

Ось кілька продуктів, що допомагають підживлювати запаси колагену в організмі: риба багата на колаген і амінокислоти, необхідні для його синтезу. Особливо корисні лосось, сардини, анчоуси. Вони містять жирні омега-3 кислоти, що сприяють здоров'ю шкіри та волосся. Апельсини, лимони, грейпфрути багаті на вітамін С, який допомагає закріпити колаген у тканинах і уповільнити його руйнування. Регулярне вживання цитрусових позитивно позначається на стані шкіри та інших органів.

Популярні новини зараз
Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

Догляд за шкірою, фото medera
Догляд за шкірою, фото medera

Яйця містять цінні речовини – пролін, цинк, сірку, які беруть участь у синтезі колагену в печінці та шкірі. Тому слід частіше включати їх у свій раціон.

Бобові культури, до яких належать соя, квасоля, горох, сочевиця, багаті на рослинний білок. Вони забезпечують організм незамінними амінокислотами для власного колагену.

Підшкірний жир і хрящі курки містять багато колагену, який добре засвоюється. Тому вживайте курячу шкіру, а не викидайте.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Нагадаємо, збіг вас шокує: група крові розповість про ваш характер і здоров'я

Як повідомляв "Знай.uа", перестаньте пити каву негайно: чим небезпечний цей напій і кому він протипоказаний

Знай.uа писав, сіль більше не "біла смерть"? Експерт відповіла на запитання, чи можна її переїдати