Бутерброд - швидкий і смачний перекус для тих у кого немає часу на готування. Такий вид їжі має свої плюси через швидкість приготування, але мінусів значно більше. Про це йдеться у матеріалі інформаційного порталу storinka.

Дієтологи наполегливо не рекомендують поєднувати ковбасу та хліб, які часто є головними інгредієнтами бутерброда. Вживання такої їжі може призвести до розвитку багатьох захворювань, зокрема діабету, ожиріння, онкології та проблем із серцем.

Бутерброди з ковбасою, скріншот: Youtube
Бутерброди з ковбасою, скріншот: Youtube

Річ у тому, що хліб є дуже солоним продуктом і багато хто про це не замислюється. Цей інгредієнт надає йому як смак, а й підвищує пружність. У ковбасі також багато солі - близько 3-4 грамів на 100 грамів продукту. У сосисках її ще більше.

Сіль. Фото: скрін youtube
Сіль. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
В Україні змінюють "заморожені" тарифи: які послуги подорожчали більше за інші, є і 60% росту Зміни в правилах обміну валюти: заначка може перетворитися на розчарування Пенсіонери ВПО можуть отримати солідну надбавку: що для цього потрібно Не наплутайте з показниками лічильників цього місяця: Нафтогаз звернувся до українців
Показати ще

При цьому добова доза солі для людини – 5 грамів. З'ївши всього 300 грамів хліба та 80 грамів сирокопченої ковбаси буде поглинено денну норму солі. Цим людина, швидше за все, не обмежиться й організм отримає надмірну кількість солі, яка міститься і в багатьох інших продуктах.

Продукти у холодильнику. Фото: скрін youtube
Продукти у холодильнику. Фото: скрін youtube

Експерти наголошують, що найбільш безпечний для здоров'я варіант – йодована сіль. Продукт компенсує дефіцит йоду та корисний для запобігання небезпечним недугам.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.