Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЗима на порозі з її снігопадами та морозами, що потребує не лише теплих нарядів, а й дбайливого підходу до харчування. Важливі рекомендації від дієтолога Оксани Скитилінської можуть стати вашим гідом у харчуванні на холодну пору року.
Згідно словам експерта, починати день варто з теплого сніданку та уникати виходу на вулицю натще. Віддаючи перевагу варінню та запіканню, а не смаженню страв, можна уникнути негативного впливу на організм. Наприклад, використання оливкової олії на невеликому вогні при жарінні може зменшити його вміст жиру.
Зимовий раціон рекомендується збагатити овочами та коренеплодами для зігрівання, а крупи, такі як гречка та пшоняна каша, забезпечать довге почуття ситості.
Взимку часто не вистачає сонячного світла, тому вітамін D, який забезпечує кісткову тканину та зміцнює імунітет, можна отримати з харчових джерел, таких як жирна риба, яйця та деякі види молочних продуктів.
Для покращення травлення рекомендується додавати в раціон квашені овочі та харчуватися продуктами, багатими на омега-3, такі як оселедець та горіхи. Овочеві супи на нежирному бульйоні стануть чудовим вибором для серця та здоров'я загалом.
У виборі випічки варто віддавати перевагу тесту з мінімальним вмістом жиру та цукру, а начинки з ягід та фруктів стануть здоровою альтернативою.
Дотримання балансованого харчування, регулярні фізичні вправи та достатній відпочинок допоможуть підтримати організм у здоровому стані протягом усієї зими.
Раніше ми писали про те, що можна, якщо обережно: як швидко і без наслідків посушити одяг
Як повідомляв Знай.ua, не кладіть у пральну речі з плямами олії та вовною вихованців: 15 помилок при пранні