Гранат вважають зимовим суперфудом, що містить антиоксиданти, вітаміни, мінерали та електроліти.

За словами дієтолога Олени Плахотнюк, гранат покращує роботу серця та зменшує запалення.

Гранат. Фото: Youtube
Гранат. Фото: Youtube

Дослідження показали, що у складі граната є складові, що перешкоджають затвердінню артерій, зменшують утворення бляшок та покращують здоров'я судин. А також лабораторні дослідження довели, що гранатовий сік щодня – 240 мл, що покращує здоров'я серця.

Корисні поліфенольні сполуки та їх важливі метаболіти всмоктуються та концентруються у тканинах передміхурової залози, товстої кишки та кишечника. Існує багато досліджень, присвячених перевагам застосування гранату для підтримки здоров'я цих тканин та боротьби з раком.

Популярні новини зараз
ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати
Показати ще

Гранат. Фото: Youtube
Гранат. Фото: Youtube

Одним із поліфенольних компонентів гранату є елаготанін. При потраплянні всередину ці сполуки розщеплюються на елагову кислоту, яка має потужний антиоксидантний і протипухлинний компонент і захищає від пошкодження нашої ДНК. Вона також блокує канцерогенну дію багатьох забруднюючих речовин, таких як поліциклічні ароматичні вуглеводні, що містяться в сигаретному димі, та токсичні хімікати (бензопірен).

Як вживати гранати

Свіжі гранати або гранатовий сік можна вживати щодня без шкоди здоров'ю. Гранати зазвичай набагато поживніші порівняно з гранатовим соком.

Рекомендована добова норма гранату та гранатового соку, враховуючи вуглеводну складову, становить відповідно 200-300 г та 1 склянку.

Протипоказання

  • Зерна граната можуть дратувати слизову оболонку шлунка у людей, що мають виразку шлунка, і можуть посилити висип і свербіж у людей, чутливих до алергенів.
  • Проконсультуйтеся з лікарем, перш ніж включити гранат у свій раціон, особливо якщо ви приймаєте будь-які ліки. Гранат може зменшити всмоктування деяких статинів та ліків для зниження артеріального тиску.

Гранат. Фото: Youtube
Гранат. Фото: Youtube

Нагадаємо про причини, через які ви можете позбутися волосся на голові: навіть не здогадувалися .