Хоча прання в машинці неймовірно проста справа, але навіть так ми примудряємося робити помилки при пранні, які і на одязі позначаються, і термін служби машини скорочують.

Українцям розповіли про найпоширеніші помилки під час прання одягу в машинці.

Прання, скріншот з відео
Прання, скріншот з відео

15 помилок під час прання:

1. Забуваємо про антибактеріальні засоби для прання. Вони дуже важливі, адже з вулиці ми на одязі приносимо із собою чимало бактерій. А при пранні звичайним порошком чи гелем вони не гинуть.

2. Чи не чистимо пральну машину. Оскільки бруд накопичується і всередині, тому чистити його слід щомісяця. Також іржа і пліснява утворюються на гумових ущільнювачах на дверцятах. Крім того, не забувайте про фільтр.

Популярні новини зараз
Українцям спишуть частину боргів за комуналку: кому дозволять не платити Гороскоп на тиждень 20-26 травня для всіх знаків Зодіаку: конфлікт Водоліїв, маскування Терезів та шанс Близнят Все, що накопичували – може зникнути: клієнти ПриватБанку втрачають заощадження Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи
Показати ще

3. Кладемо в машину речі, вивернуті не тією стороною. Наприклад, джинси, як і речі з делікатних тканин, потрібно прати, вивернувши їх навиворіт. Це запобігає пошкодженню тканини.

4. Кладемо надто багато білизни в машину. У барабані повинен залишатися порожній простір висотою приблизно з долоню, щоб прання було ефективним

Пральна машинка, фото: скріншот з відео
Пральна машинка, фото: скріншот з відео

5. Не сортуємо шкарпетки. Чаще вони застрягають у гумовій ущільнювальній манжеті. Так що краще прати шкарпетки у спеціальному сітчастому мішку для прання.

6. Незважаючи на етикетку. Наприклад, якщо на бирці написано "тільки хімчистка", прання в машинці, навіть на самому делікатному режимі, річ зіпсує з ймовірністю 80%.

7. Використовуємо відбілювач. Небезпека в тому, що іноді їм зловживають. Якщо його навіть трохи перелити - тканина починає руйнуватися, стає тоншою і слабкішою. Також потрібно переконатися, що відбілювач добре змішався з водою, щоби на речах не було плям.

Пральні машинки за типом установки
Пральні машинки за типом установки, pixabay.com

8. Не регулюємо швидкість віджимання. Якщо віджимання буде більш інтенсивним, тканина зноситься і протреться швидше.

9. Не переможемо новий одяг. Одягати сорочки та штани без попереднього прання – погана ідея. Адже міряти їх до тебе міг будь хто. Навіть якщо речі здаються чистими, краще перестрахуватись.

10. Ігноруємо попереднє прання. Наприклад, під час прання постільної білизни, особливо наволочок, цей етап краще не пропускати. Якщо бруд у них накопичуватиметься, у тканині почнуть розмножуватися бактерії, які можуть стати причиною алергії та прищів.

11. Кладемо надто багато порошку чи гелю. Тож слідкуйте за мірою, вказаною на упаковці засобу. Надлишок засобу для прання забиває тканину.

12. Не закриваємо блискавки. Є високий ризик, що зубчики зачепляться за іншу річ і при віджиму зіпсують її.

13. Намагаємося випрати плями бензину та олії. Речі, забруднені цими речовинами, класти в машинку не можна. Спочатку їх потрібно спробувати відпрати вручну і обробити засобом для виведення плям. В іншому випадку пляма розповзеться.

14. Чи не чистим одяг від вовни. В результаті вона заб'є фільтр пральної машинки.

15. Стираємо дитячі іграшки. Для улюблених ляльок і м'яких іграшок краще зробити виняток, адже машинка може їх зіпсувати.

Програми прання
Програми прання, pixabay.com

Нагадаємо, навіщо прати речі молоком: дивовижний метод наших бабусь - ніякі Персил і Ленор не потрібні .

Раніше ми повідомляли про прання без "сюрпризів": що потрібно зробити, щоб речі не линяли.