Багато з нас любителі поїсти солоденького, попри те, що це досить пагубно впливає на організм, зокрема і на наші зуби.

Проте не тільки солодощі можуть погано впливати на здоров'я зубів. Про це розповів стоматолог Ян Стремський для РБК-Україна.

Здоров'я зубів. Фото: скрін youtube
Здоров'я зубів. Фото: скрін youtube

Стосовно солодощів стоматологи мають неоднозначні думки. Велике значення має кількість смаколиків, а не сам факт їх вживання. З солодощів краще вибирати шоколад, натуральний. Він швидко розсмоктується, а після цього потрібно чистити зуби, або хоча б прополоскати.

Небезпечними для наших зубів є і солодкі напої. Це не тільки газовані води, але і соки та компоти, які містять у своєму складі рекордну кількість цукру. Тому найкращим вибором стане звичайна питна вода.

Популярні новини зараз
Лафа скінчилася, дострибалися: 9 причин, чому українці не отримають субсидію у 2024 році Кожному члену сім'ї по 3600 грн: українцям обіцяють тримісячну підтримку Затримка виплат: Пенсійний фонд пояснив, що буде з пенсіями та субсидіями за травень Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло
Показати ще

Газовані солодкі напої
Газовані солодкі напої

Досить цікавий і неоднозначний продукт – мед. Попри його беззаперечну користь перед цукром, він також має своє дозування, щоб не зашкодити зубам. Тому їсти його потрібно небагато, а особливо обережними варто бути дітям.

Небезпечними для зубів є горіхи, які мають тверду оболонку. Коли людина намагається розкусити цю тверду оболонку, то зуб може просто тріснути і не витримати такого тиску.

Горіх волоський, скріншот: YouTube
Горіх волоський, скріншот: YouTube

М'ясо на кістках також відноситься до цієї категорії. Не через свою шкоду, а через те, що через кістку зуб може сколотися.

Тож для здоров’я зубів достатньо харчуватися правильно і не піддавати їх напрузі та випробуванням твердою та солодкою їжею.

Нагадаємо, портал Знай інформував, ви вибирали ковдру неправильно: яку потрібно купити, щоб вона справді гріла

Раніше на порталі Знай повідомлялося, запорука здорової та красивої шкіри: фахівці дали дієві поради по догляду

Також, наш портал інформував, захист від раку та зниження тиску: чим корисна калина та як її правильно їсти