Чаювання – дуже приємний захід для всіх українців, особливо з настанням холодів.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяТепер і тим більше хочеться пити чай якнайчастіше, щоб він зігрівав у моменти відключення опалення. Але буває і так, що ми робимо собі напій увечері, засинаємо і чай стоїть до ранку. А зі сходом сонця ну, не пропадати ж добра, залпом чай випивається. І тут ви робите свою головну помилку, адже не можна пити чай, що відсинув. Особливо це стосується зеленого і зараз ви дізнаєтесь чому.
Справа в тому, що чай, що охолонув, становить реальну загрозу для вашого здоров'я.
Загалом, почати потрібно з правильного заварювання – це дуже важливо. Головне – у процесі використовувати виключно окріп. За рахунок гарячої води ліквідуються бактерії та пліснява, що зберігаються в листку після ферментації.
Тут варто користуватися чайниками, оскільки диспенсери найчастіше нагрівають воду лише до 85 градусів, що недостатньо.
Розібралися із цим. Далі – як пити. Тут все зрозуміло: треба робити це одразу після того, як чай заварився.
Якщо напій охолоне, він втратить свої корисні властивості. Більше того, стане для вас загрозою.
Пояснимо: через окислення на поверхні утворюється плівка з білкових молекул, кальцію, заліза, магнію, кофеїну, гуаніну та теофіліну.
Все це, обволікаючи кишечник, не дозволяє всмоктуватись корисним речовинам. Також негативний ефект виявляється на печінку.
Загалом варто пам'ятати, що чай рекомендується пити після заварювання протягом найближчих 15-20 хвилин.
Нагадаємо, що знайдіть у собі сили відмовитися: які солодощі отруюють наш організм.
Раніше ми повідомляли, що у шлунку чоловіка знайшли живу муху, яка продовжувала дзижчати: для лікарів це залишається загадкою.