Яйця небезпідставно вважаються одним із найпопулярніших харчових продуктів у світі. І приготувати їх можна різними способами, однак один із них фахівці вважають небезпечним.

Зокрема, експерти радять назавжди забути про тривале варіння яєць. Цей продукт зазвичай споживають як на сніданок, так і на обід та вечерю, тому що яйця ситні та швидко готуються.

варені яйця
варені яйця

Однак такий популярний спосіб їхнього приготування, як тривале варіння, виявився досить шкідливим для здоров'я.

Як показали дослідження, яйця, які варять понад десять хвилин, містять токсичні речовини. А очевидною ознакою такого вареного яйця є зелений наліт на жовтку. За словами фахівців, він вказує на наявність потенційно токсичних сполук через занадто тривале приготування.

Популярні новини зараз
Пенсії можуть поменшати: люди недоотримують тисячі гривень З 1 жовтня платіжки за світло зміняться Немає дітей, тому що неправильно "чірікаєтесь": пара була в шоці від вердикту лікарів Статус "дитини війни" та 15 тисяч на місяць: що потрібно робити
Показати ще

Як пояснюється, при варінні яєць виділяється сірководень. А він шкідливий через токсичність газ, який потрапляє у білок. Адже сірка, що міститься в яєчному білку, при з'єднанні з воднем утворює газ.

яйця
яйця

Після потрапляння в жовток цей газ стикається із залізом, що призводить до утворення сульфіду заліза. А саме речовини, які становлять потенційну небезпеку для людського організму, зокрема для чоловічої потенції.

Тому, врахуйте, що чим довше вариться яйце, тим токсичніше воно стає. Адже саме сульфіди надають жовтку зеленого відтінку.

Однак, це ще не все! Раніше американські вчені раніше встановили, що часте вживання яєць збільшує ризик розвитку захворювань серцево-судинної системи та збільшує ризик передчасної смерті. Так що з цим продуктом таки слід бути обережним.

Фото: lifehacker неідеальні яйця круто
Фото: lifehacker неідеальні яйця круто

Нагадаємо, що буде, якщо є багато яєць: ви будете довго жаліти про це.< /span>

Раніше ми повідомляли, що розберіться вже зі своїми яйцями: як з'ясувалося, не всіварять їх правильно.