Антибіотики що неспроможні вилікувати вірусну пневмонію. При вірусі де вони зменшують, лише збільшують ускладнення.

Про це, а також про те, як таки лікувати вірусну інфекцію, розповів відомий лікар Євген Комаровський.

Лікар Комаровський. Кадр "Youtube"
Лікар Комаровський. Кадр "Youtube"

Він наголосив, що лікування вірусних інфекцій відрізняється від лікування бактеріологічних. За його словами, більшість ГРВІ та грипу проходять без антибіотиків.

"У нас є дуже обмежена кількість противірусних препаратів. Більшість їх ще придумали. Щодо коронавірусу, поки ліків, які можуть придушувати збудника хвороби, немає. Деякі кошти продемонстрували вкрай помірну реакцію, але їх рекомендують не всім”, - сказав Комаровський.

Популярні новини зараз
Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

Він зазначив, що при вірусній інфекції, головне завдання – допомогти організму самостійно впоратися із хворобою. Важливо не допустити дефіциту кисню, забезпечити в приміщенні повітрообмін, не допустити дефіциту рідини в організмі та енергетичної недостатності.

Аптека. Фото: скрін youtube
Аптека. Фото: скрін youtube

"Тобто, іноді пити солодку рідину або капати розчини глюкози. Як з'ясувалося, при коронавірусі дуже істотний момент - це порушення згортання крові. З вірусом ми нічого не можемо зробити. Наша імунна система без сторонньої допомоги справляється з великою кількістю інфекцій, у тому числі з вірусними ", - додав лікар.

Він порадив не нервувати, а створити умови, які допоможуть імунній системі.

"Лікувати - це не приймати ліки, а створювати нормальні умови. Одягніться тепліше, температура в будинку 18-20 градусів, вологість - 40-60%, провітрювання, зволоження носових входів сольовими краплями, питво. Якщо відчуваєте задишку – звертайтеся до лікаря" - сказав Комаровський.

Нагадаємо, що лікар Комаровський розповів про небезпечні продукти: "У багато разів підвищує ризик. ..".

Раніше ми повідомляли, що хрещення дитини може зробити тільки гірше? Доктор Комаровський рсказав про дифтерію в церкві.