Навіть досвідчені, городники кожного дня викидають на смітник дорогоцінне добриво і навіть не здогадуються про це. Мова йде про лушпиння з цибулі.

Його можна використовувати у садівництві та городництві, щоб збільшити кількість поживних речовин у ґрунті.

Зберігання цибулі, фото agromarket
Зберігання цибулі, фото agromarket

Таке систематичне підживлення позбавить необхідності внесення мінерального добрива на ділянку. Окрім того, лушпиння значно підвищить врожайність та навіть позбавить від шкідників на вашій ділянці.

З залишків цибулевого лушпиння для удобрення ділянки можна самостійно зробити добриво. Для цього буквально жменю лушпиння варто залити 2 літрами окропу та протомити на невеликому вогні протягом півгодини. Готовий настій не використовувати у концентрованому вигляді – може навіть нашкодити. Добриво варто розводити з водою в розрахунку 1 до 5. Таке добриво буде надзвичайно корисне, безпечне та абсолютно природнім.

Популярні новини зараз
Українських водіїв внесуть до Реєстру військовозобов'язаних: чого чекати з червня 2024 року "Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам 2,64 грн за кВт – це ще халява: яким буде новий тариф на електроенергію Потрібно бути готовим: Галущенко звернувся до українців
Показати ще

Цибулеве лушпиння може бути використане як органічне добриво. Для цього, його варто розкидати на грядки восени та закласти у ґрунт, щоб максимально підготуватися до весняного сезону посіву.

Город восени, скріншот: YouTube
Город восени, скріншот: YouTube

У склад лушпиння входять вітаміни групи В, які роблять його надзвичайно корисним для всіх рослин. Мінеральні елементи роблять це добриво екологічно чистим та здоровим, яке може замінити хімічні добрива повністю. За допомогою регулярного внесення цибулиння на ділянку можна значно підвищити врожайність на своєму городі чи саду.

Нагадаємо, портал Знай інформував, погода дозволяє: як висадити грядку моркви під зиму, поради для українського клімату

Раніше на порталі Знай повідомлялося, коли викопувати та як зберігати жоржини на зиму: корисні поради для дачників

Також, наш портал інформував, чай, шкірка і навіть яйця: натуральні продукти, з яких можна зробити чудове добриво