Кулінари знають, що смаження - це один з найбрудніших процесів приготування їжі, після якого відмити кухню не так вже й просто. Добре, якщо є можливість запекти страву, але якщо справа вимагає використання сковороди, готуйте миючі засоби та ганчірки.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЩоб позбавити себе миття сковороди, на якій смажилася їжа, можна скористатися нехитрим лайфхаком. Він також захистить поверхні довкола, на які зазвичай потрапляє жир.
Весь секрет у використанні пергаменту. Його зазвичай купують для випічки, але й для смаження риби, м'яса та яєць він теж знадобиться.
Що потрібно робити: викладіть на суху сковороду якісний пергамент, а вже після продукти, які хочете приготувати. Якщо м'ясо чи риба попередньо були у маринаді, простежте, щоб у пергамент не потрапило багато вологи. У такому разі він швидко розмокне.
Все, починайте приготування їжі. Найкраще смажити на маленькому чи середньому вогні, щоб пергамент не пригорав. Також є другий спосіб, який передбачає, що продукти потрібно повністю загортати у пергамент, і перевертати на різні боки.
Завдяки простому пергаменту і кухня, і сковорода залишаться чистими та без жиру.
Раніше ми писали про те, що гроші на вітер: які речі та тканини заборонено прати з кондиціонером
Як повідомляв Знай.ua, навіщо в туалеті вішають мішечки з лавровим листом - магія або лайфхак досвідчених господинь
Також портал Знай.ua писав, що організм витримає? Дієтологи дізналися, що буде, якщо їсти суп кожен день