Кулінари знають, що смаження - це один з найбрудніших процесів приготування їжі, після якого відмити кухню не так вже й просто. Добре, якщо є можливість запекти страву, але якщо справа вимагає використання сковороди, готуйте миючі засоби та ганчірки.

Щоб позбавити себе миття сковороди, на якій смажилася їжа, можна скористатися нехитрим лайфхаком. Він також захистить поверхні довкола, на які зазвичай потрапляє жир.

Смажка кабачків, фото YouTube
Смажка кабачків, фото YouTube

Весь секрет у використанні пергаменту. Його зазвичай купують для випічки, але й для смаження риби, м'яса та яєць він теж знадобиться.

Що потрібно робити: викладіть на суху сковороду якісний пергамент, а вже після продукти, які хочете приготувати. Якщо м'ясо чи риба попередньо були у маринаді, простежте, щоб у пергамент не потрапило багато вологи. У такому разі він швидко розмокне.

Популярні новини зараз
Українцям приготували приємний "бонус" до пенсії: хто у черзі на доплати "Війна в Україні завершиться несподівано" – пророцтво монаха з гори Афон Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося
Показати ще

Лайфхак з пергаментом, кадр з відео
Лайфхак з пергаментом, кадр з відео

Все, починайте приготування їжі. Найкраще смажити на маленькому чи середньому вогні, щоб пергамент не пригорав. Також є другий спосіб, який передбачає, що продукти потрібно повністю загортати у пергамент, і перевертати на різні боки.

Завдяки простому пергаменту і кухня, і сковорода залишаться чистими та без жиру.

Раніше ми писали про те, що гроші на вітер: які речі та тканини заборонено прати з кондиціонером

Як повідомляв Знай.ua, навіщо в туалеті вішають мішечки з лавровим листом - магія або лайфхак досвідчених господинь

Також портал Знай.ua писав, що організм витримає? Дієтологи дізналися, що буде, якщо їсти суп кожен день