Гикавка нападає несподівано і може продовжувати мучити людину досить тривалий час. Втім, є кілька простих прийомів, які допомагають швидко позбутися неприємного явища.

Існує ціла низка способів позбутися гикавки, але варто взяти на озброєння хоча б кілька з них. Всі вони прості й можуть бути використані за різних умов.

Гикавка, фото repost
Гикавка, фото repost

Спосіб №1

Спокійне та глибоке дихання допоможе розслабитися та прогнати гикавку. Потрібно виконати просту вправу: вдихати повітря повільно через ніс, затримувати дихання кілька хвилин і повільно видихати через рот. Події слід повторити кілька разів.

Спосіб №2

Вважається, що зупинити гикавку можна за допомогою стиснення краю столу. Вправа просто: покладіть руки на край столу і просто натискайте на нього протягом декількох секунд.

Популярні новини зараз
Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників Не затягуйте: кому доведеться оформляти лист до Пенсійного фонду "Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

Склянка води. Фото: скрін youtube
Склянка води. Фото: скрін youtube

Спосіб №3

Перепади температури можуть вплинути на діафрагму та зупинити гикавку. Все, що потрібно, це швидко випити склянку холодної чи гарячої води.

Спосіб №4

Розслабити діафрагму можна за допомогою фізичної активності. Так, наприклад, біг або стрибки можуть стати порятунком під час нападу гикавки.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, щоб серце працювало як годинник: лікар підказав, які правила допоможуть уникнути інсульту та інфаркту.

Також наш портал інформував, ризик серцево-судинних захворювань: у МОЗ повідомили як оцінити ймовірність виникнення хвороб серця.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, правда і брехня про бабусині страхи: експерти розвінчали міфи про зимові прогулянки без шапки.