Часник – це одне з джерел вітамінів та мікроелементів. Йому приписують здатність підвищувати імунітет і навіть лікувати від різноманітних захворювань.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяГоворять, що часник потрібно їсти для профілактики хвороб. Особливо ця властивість овоча актуальна зараз, восени, коли вирує гриї і коронавірус.
Часник є далеким родичем цибулі, він належить до роду трав'янистих рослин. Зелене пір'я часнику можна маринувати та вживати у сирому вигляді. Цибулини діляться на зубки, які використовуються в їжу в сирому вигляді або як приправу. Доведено вченими, що у часнику справді багато корисних речовин – калій, магній, натрій, фосфор, хлор, залізо, йод, селен, цинк, мідь, вітаміни групи В, вітамін С, К, РР, ніацин. Також у складі часнику було виявлено аліцин, який є сильним антисептиком та антиоксидантом. Він дає цій рослині різкий запах та гострий смак.
До корисних якостей трав'янистої рослини можна віднести:
- здатність покращувати травлення – допомагає впоратися з тяжкою та жирною їжею;
- скорочує накопичення шкідливого холестерину у кровоносних судинах;
- є відмінним протитромбозним засобом;
- використовується для лікування та профілактики атеросклерозу;
- запобігає розмноженню патогенних мікроорганізмів в організмі людини.
Завдяки багатому складу мікроелементів та корисних речовин часник допомагає боротися з простудними захворюваннями, підвищує потенцію і навіть посилює імунітет, позбавляє організм від бактеріального зараження та надає інший позитивний вплив на організм.
Нагадаємо, що їжте груші щодня і спостерігайте: корисні властивості, про які ви не знали.
Раніше ми повідомляли, що набагато корисніше м'якоті та соку цитрусу: українцям назвали чудотворні властивості шкірки лимона.