Солона риба займає почесне місце майже на кожному українському столі. Добре, якщо господиня самостійно солить продукт, адже в такому разі можна проконтролювати кількість солі, а ось готова риба із супермаркету чи ринку може виявитися занадто насиченою.

На щастя, занадто солону рибу можна врятувати своїми руками. Ці способи особливо стануть у нагоді тим, у кого гості буквально на порозі, а подавати страву до столу вже час.

Риба. Фото: скрін youtube
Риба. Фото: скрін youtube

Так, якщо куплена риба виявилася зовсім трохи пересоленою, її достатньо просто промити під холодною проточною водою, яка змиє зайву сіль. Якщо ступінь солоності "середній", замочіть рибу у звичайній воді. Головне - не перестаратися, щоб структура та смак риби не змінився.

Ще один ефективний спосіб – вимочування в молоці. Завдяки цьому зайва сіль піде, а риба стане ще апетитнішою. У холодне молоко краще занурювати очищену рибу на 20-40 хвилин.

Популярні новини зараз
В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Гарчать та кусають оточуючих: серед підлітків шириться дивна субкультура Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

Молоко. Фото: скрін youtube
Молоко. Фото: скрін youtube

Якщо молока у холодильнику не виявилося, скористайтеся лимонною водою. У холодній воді потрібно розвести кілька ложок соку або кислоти, і відправити рибу в рідину теж приблизно на 30 хвилин. Смак завдяки цьому способу стане навіть більш насиченим.

Раніше ми писали про те, що до нього можна їсти сирий гарбуз - і чому овоч "під забороною" через свої надмірно корисні властивості

Як повідомляв Знай.ua, блювота, пронос і втрата координації: чому деяким людям заборонено тримати вдома "грошове дерево"

Також портал Знай.ua писав, що забудете про побутову хімію: елементарний спосіб миттєво почистити унітаз і бачок