Солона риба займає почесне місце майже на кожному українському столі. Добре, якщо господиня самостійно солить продукт, адже в такому разі можна проконтролювати кількість солі, а ось готова риба із супермаркету чи ринку може виявитися занадто насиченою.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяНа щастя, занадто солону рибу можна врятувати своїми руками. Ці способи особливо стануть у нагоді тим, у кого гості буквально на порозі, а подавати страву до столу вже час.
Так, якщо куплена риба виявилася зовсім трохи пересоленою, її достатньо просто промити під холодною проточною водою, яка змиє зайву сіль. Якщо ступінь солоності "середній", замочіть рибу у звичайній воді. Головне - не перестаратися, щоб структура та смак риби не змінився.
Ще один ефективний спосіб – вимочування в молоці. Завдяки цьому зайва сіль піде, а риба стане ще апетитнішою. У холодне молоко краще занурювати очищену рибу на 20-40 хвилин.
Якщо молока у холодильнику не виявилося, скористайтеся лимонною водою. У холодній воді потрібно розвести кілька ложок соку або кислоти, і відправити рибу в рідину теж приблизно на 30 хвилин. Смак завдяки цьому способу стане навіть більш насиченим.
Раніше ми писали про те, що до нього можна їсти сирий гарбуз - і чому овоч "під забороною" через свої надмірно корисні властивості
Як повідомляв Знай.ua, блювота, пронос і втрата координації: чому деяким людям заборонено тримати вдома "грошове дерево"
Також портал Знай.ua писав, що забудете про побутову хімію: елементарний спосіб миттєво почистити унітаз і бачок