Ми щодня використовуємо губки для миття посуду, які є справжнім розсадником бактерій. Вони контактують із залишками їжі, відходами та майже завжди вологі. Тому губки дуже важливо регулярно міняти.

Фахівці радять міняти губки кожні два-чотири тижні, а щоб продовжити її термін експлуатації та зменшити накопичення бактерій, можна скористатися хитрим лайфхаком.

Губка для миття посуду. Фото: скрін youtube
Губка для миття посуду. Фото: скрін youtube

Так, господиням слід зберігати губку для миття посуду в холодильнику. Саме низька температура та відсутність високого рівня вологості продовжує життя губки. Завдяки цьому бактерії та грибок не розвиваються. Ще один плюс - захист від пилу та бруду, що витають у повітрі.

Однак є кілька правил зберігання губки у холодильнику. Після миття посуду її слід добре вимити теплою водою з милом або миючим засобом. Далі добре віджати, щоб позбавитися вологи, і обернути в паперовий рушник або серветку.

Популярні новини зараз
Платіжки стануть "золотими": рекордно подорожчає один із комунальних тарифів Пенсіонерам виплатять чималі гроші: майже на 3200 грн більше Новий підхід до оплати рахунків: "Нафтогаз" звернувся до всіх споживачів Українцям виплатять до 20 000 гривень за новою програмою підтримки: хто отримає гроші
Показати ще

Засіб для миття посуду, фото retail
Засіб для миття посуду, фото retail

Зберігати губку варто в контейнері із пластику або пакеті із застібкою, щоб захистити від продуктів харчування, адже не варто забувати, що губка досить брудний предмет, незважаючи на обробку водою та милом. Також господиням варто регулярно міняти паперовий рушник або серветку, стежити за станом самої губки.

Нагадаємо, щоб серце працювало як годинник: лікар підказав, які правила допоможуть уникнути інсульту та інфаркту

Раніше ми писали про те, що вони точно є у вашому холодильнику: які продукти викликають неприємний запах тіла

Як повідомляв Знай.ua, масло геть від опіку: чому не можна мазати їм шкіру, про таке ви і не знали