Деякі продукти та напої мають неймовірно корисний і навіть оздоровчий ефект на організм. Експерти розповіли, що треба пити, щоб знизити ризик діабету, захворювань нирок та інших проблем зі здоров'ям. Про це пише портал uapress.

Фахівці провели дослідження, в ході яких встановили, що відвар з ромашки в щоденному раціоні може стати дуже корисним для людей, які страждають на діабет другого типу. Напій здатний як знизити рівень глюкози у крові, а й мінімізує ризик ускладнень.

Ромашковий чай, скрін з відео
Ромашковий чай, скрін з відео

Так, фахівці зазначають, що чай з ромашки знижує ризик захворювання нирок, погіршення роботи нервової та серцево-судинної систем. Також чашка ромашкового чаю на день допомагає знизити рівень глюкози в крові на чверть.

Чай, фото: Знай.ua
Чай, фото: Знай.ua

Популярні новини зараз
Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня
Показати ще

Бонусом іде заспокійливий ефект від ромашкового чаю. Експерти радять випивати філіжанку напою перед сном, щоб було легше заснути. Купити ромашку можна в будь-якій аптеці за доступною ціною або можна зовсім не витрачається - самостійно зібрати та висушити рослину.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, у всьому винна їжа: які продукти можуть негативно впливати на психіку та вганяти у депресію.

Також наш портал інформував, ризик серцево-судинних захворювань: у МОЗ повідомили як оцінити ймовірність виникнення хвороб серця.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, як подолати залежність від солодощів: прості та ефективні поради від дієтологів.