Груші, як виявилось, дуже корисні для нашого організму. Як розповідають медики, плоди груші містять цукри (глюкозу, фруктозу, сахарозу), вітаміни А, В1, В2, Е, Р, РР, С.

Крім того, вони називають такі корисні елементи як каротин, фолієву кислоту, катехіни, азотисті речовини, пектини, мінеральні солі заліза, марганець, йод, кобальт, мідь, калій, молібден, кальцій, дубильні речовини, клітковину.

Фрукти . Фото: Знай. UA
Фрукти . Фото: Знай. UA

Корисні властивості груші:

1. Груша сприяє покращенню настрою, зняття нервової напруги, серцебиття, а також перетравленню їжі.

2. Груша допомагає вивести з організму важкі метали та токсини. Адже плоди груш містять унікальні ефірні олії, біологічно активні речовини, здатні підвищувати захисні сили організму, протистояти інфекційним захворюванням, виконувати протизапальні функції і навіть боротися з депресією.

Популярні новини зараз
Нові дозволи і заборони: у дитячих садочках змінюють правила Податкова взялася за власників житла: змусять пояснювати кожну копійку Стаж до 2000 року з'їдає вашу пенсію: про що варто знати, щоб зберегти виплати Графіки відключень взимку: енергетики пояснили, чи відчуємо полегшення
Показати ще

3. У той же час сухі та свіжі груші використовують у дієтах при цукровому діабеті, циститі, ожирінні, ниркових захворюваннях.

4. Відвари з груш, а також грушовий сік використовуються при підвищеній температурі тіла для вгамування спраги.

Скрін, відео YouTube варення з груш
Скрін, відео YouTube варення з груш

Груші також застосовують як сечогінний засіб, тому пити грушеві напої корисно при каменях у нирках. Вживаючи відвар і сік протягом тривалого часу, хворий може позбутися каменів.

5. Груші допомагають із проблемою розладів травлення, краще зібрати дикорослі груші, висушити та зберігати в прохолодному місці.

Фрукти, скріншот: Youtube
Фрукти, скріншот: Youtube

Нагадаємо, що набагато корисніше м'якоті та соку цитрусу: українцям назвали чудотворні властивості шкірки лимона.

Раніше ми повідомляли про головні симптоми дитячого раку – як уберегти малюка та не довести до критичного стану