У зимовий період зелень можна знайти практично в будь-якому супермаркеті, але це витрачені гроші та свіжість не завжди відповідає очікуванням. Можна докласти небагато зусиль і виростити її на підвіконні чи балконі, пише портал dailynews.kyiv.

Експерти розповіли, як виростити кріп, який додають у багато страв, вживають у салатах і просто так. Влітку ця зелень у максимальній доступності, а ось взимку дозволяти її складніше. Ціни в супермаркетах часто кусаються, але можна купити дешеве насіння кропу та виростити його самостійно.

Зелень на підвіконні, фото: кадр з відео
Зелень на підвіконні, фото: кадр з відео

Як виростити кріп у домашніх умовах

Щоб рослина отримувала оптимальне освітлення, найкраще вибрати вікно, що виходить на південь, схід чи захід. Для вирощування рекомендується брати середньостиглі та пізньостиглі сорти, але в цілому підійде будь-який.

Сіяти кріп можна в будь-яку ємність із дренажними відповідями. При цьому глибина тари, що рекомендується, - від 15 до 20 сантиметрів. Підійде як покупна земля для кімнатних рослин, так і ґрунт із городу, проте його потрібно попередньо пролити окропом або потримати в гарячій духовці близько 20 хвилин.

Популярні новини зараз
По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі Мобілізація з 18 травня: кого чекає посилена увага Нові ціни на соняшникову олію, рис та сосиски: чи спорожніють гаманці Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати
Показати ще

Зелень на підвіконні. Фото: скрін youtube
Зелень на підвіконні. Фото: скрін youtube

Глибина для висіву не більше 1-2 сантиметрів. Спочатку потрібно накрити плівкою і перевертати її пару разів на день, щоб не утворювався конденсат. Коли кріп почне проростати - плівка забирається.

Ідеальними для кропу вважаються 10-20 градусів тепла, а також освітлення протягом 12-15 годин. Якщо у квартирі сухе повітря, то зелень потрібно щодня збризкувати й, звичайно, не забувати регулярно поливати.

Раніше портал Знай повідомляв, посійте зелень вже зараз і збирайте врожай напровесні: особливості осінньої посадки.

Також наш портал інформував, українці можуть заощадити купу грошей: як допомогти городу восени, щоб не витратити зайвого.

Крім того, ми писали, висаджуйте полуницю вже зараз, щоб вистачило і собі, і навіть на продаж: 3 основні правила на осінь.