На любителів поснідати чашечкою кави чекає шокуюча інформація. Вчені довели, що ті хто пропускає ранковий прийом їжі, схильні до серцево-судинних хвороб та раку. Пропуск сніданку також загрожує стану вашого імунітету.

Вчені Медичної школи Ікана на горі Сінай провели дослідження на двох групах мишей та зрозуміли, як пропущений сніданок впливає на людський організм.

Сніданок від баби Галі, скріншот: YouTube
Сніданок від баби Галі, скріншот: YouTube

Одній групі давали після пробудження ситний сніданок, а іншій - чисту воду.

Науковці порівнювали аналізи зразків крові тварин одразу після пробудження, а також через кожні чотири та вісім годин.

Популярні новини зараз
Пенсію заберуть усю до копійки: кого з українців безжально залишать з порожнім гаманцем Небезпечна хвороба повертається: через травму пальця хлопчик потрапив до інтенсивної терапії На порозі хлібної кризи: українців шокували новими цінами – і це не межа "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

Їм вдался з'ясувати, що у гризунів, які снідали водою зменшувалася кількість моноцитів.

Сніданок в ліжко. Фото: скрін youtube
Сніданок в ліжко. Фото: скрін youtube

Це клітини відіграють важливу роль у боротьбі зі злоякісними пухлинами, патогенами та запальними реакціями.

Через чотири години після пропущеного прийому їжі, 90% моноцитів зникли з кровотоку, а за вісім годин вони майже повністю зникали.

Вчені з'ясували, що голод викликав стресову реакцію в мозку, яка перемістила моноцити в кістковий мозок, де вони стали неактивними.

Сніданок, фото: Flickr
Сніданок, фото: Flickr

Вже через добу після відновлення минулого раціону, моноцити почали повертатися, однак їх різка поява негативно вплинула на організм.

У мишей, яких залишили без сніданків, знайшли запалення, яке послабило стійкість імунітету та підвищило ризик проблем із серцем.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, постійно холодні руки і ноги: чим це небезпечно і як це виправити.

Також наш портал інформував, правда і брехня про бабусині страхи: експерти розвінчали міфи про зимові прогулянки без шапки

Крім того, ми писали, як знизити навантаження на очі під час перегляду телевізора: поради, які допоможуть зберегти зір.