Українцям доводиться ретельно підбирати меню, продукти та торгові точки, щоб вигідно придбати все необхідне.

Тому якість продукції слід дбати в першу чергу, щоб не мати проблем зі здоров'ям і не викинути гроші на вітер.

Ціни на м'ясо, скріншот з відео
Ціни на м'ясо, скріншот з відео

Оскільки свіже м'ясо є джерелом білка та вітамінів, його необхідно вживати всім. Головне пам'ятати, що від якості продуктів залежить якість здоров'я. Саме тому дуже важливо вміти розбиратися як м'ясо.

Як визначити, чи свіже куряче м'ясо

Насамперед пам'ятайте, що у свіжої курятини завжди буде однорідний колір: блідо або світло-рожевий. Жодних сторонніх запахів від продукту не повинно бути.

Популярні новини зараз
Українців обвішують навіть під під'їздом: три "базарні" методи обману З 1 жовтня платіжки за світло зміняться Жінка зі США займалась сексом з 20 чоловіками: знайшла задоволення з одруженими "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

Курятина. Фото: скріншот youtube
Курятина. Фото: скріншот youtube

Зверніть у вагу, якщо курятина липка, погано пахне, надто бліда чи на ній з'являються плями – її купувати категорично не можна! До основних ознак зіпсованості ставляться також втрата пружності і еластичності волокон.

Також зауважте, що жир та шкіра птиці можуть бути виключно білого або жовтого кольору. В останньому випадку птаха, швидше за все, годували кукурудзою. М'ясо також матиме глянсовий блиск.

Тушкована яловичина, скріншот: YouTube
Тушкована яловичина, скріншот: YouTube

Як визначити на свіжість яловичину

Свіжа яловичина має нейтральний запах. Продукт краще не купувати, якщо чути кислі чи солодкі нотки. У хорошого м'яса насичений червоний колір та однорідна текстура. Зіпсоване м'ясо матиме на поверхні помітні кірки та темні плями.

У той же час свіже м'ясо буде гладким, сухим, пружним та блискучим. Якщо натиснути пальцем нас на свіжий висівок, слід буде зберігатися кілька секунд.

М'ясо, фото: Pixabay
М'ясо, фото: Pixabay

Щодо замороженого м'яса, то в цьому випадку буде складніше розібратися, адже продавці та виробники можуть його щедро заливати глазур'ю. Краще оминати такий товар, як і маринований шашлик.

Майте на увазі, що в магазинах несвіже м'ясо щедро посипають спеціями і додають оцет. Все для того, щоб перебити неприємний запах і викладати на прилавок. Тому утримайтеся від таких покупок.

Курятина, кадр з відео
Курятина, кадр з відео

Нагадаємо, що спортсмени люблять цей десерт: рецепт повітряних млинців їх вівсяних пластівців.

Раніше ми повідомляли, що мінімум тіста – максимум начинки: рецепт смачного та бюджетного пирога з капустою.