Вершкове масло - популярний молочний продукт, який є у раціоні більшості людей. Багато хто навіть не здогадується, але продукт може нести реальну загрозу здоров'ю. Про це пише medicalanswers.

Вершкове масло може бути небезпечно вживати, проте це стосується не всіх людей. Продукт протипоказаний, якщо людина страждає на певні проблеми зі здоров'ям.

Вершкове масло. Фото: скрін youtube
Вершкове масло. Фото: скрін youtube

За словами фахівців, відмовитися від вершкового масла буде розумно людям із серцево-судинними захворюваннями. Крім того, молочний продукт не рекомендується вживати тим, хто має надмірну вагу та підвищений рівень холестерину.

Вершкове масло. Фото: youtube
Вершкове масло. Фото: youtube

Популярні новини зараз
ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами
Показати ще

Ще серед хвороб при яких краще відмовитися від продукту – атеросклероз, гострий панкреатит та каміння у жовчному міхурі.

Експерти зазначають, що саме вершкове масло не можна вважати шкідливим продуктом. Здорова людина може з'їдати по 30 г продукту на день без будь-яких ризиків для здоров'я. Більше того, олія містить вітаміни групи А та D, а також компенсує дефіцит важливих мікроелементів, яких організму може не вистачати у зимовий період.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, такого "сусідства" краще уникати: дієтологи назвали продукти, які не можна їсти з рибою.

Також наш портал інформував, улюблений напій може стати небезпечним: продукти з якими не можна поєднувати каву.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, як подолати залежність від солодощів: прості та ефективні поради від дієтологів.