Вважають, що часник хороший засіб для профілактики простудних захворювань і в цілому позитивно впливає на організм. Однак реальність дещо інша. Чому овоч може бути небезпечним для людини, пише news24.

Багато людей приймають часник у профілактичних цілях, втім, експерти вважають, що він може завдати більше шкоди, ніж реальної користі. У часнику містяться токсичні елементи, які можуть спровокувати погіршення хімічних процесів у нирках та печінці.

Часник. Фото: скрін youtube
Часник. Фото: скрін youtube

За словами медиків, деяким людям категорично протипоказаний часник. Наприклад, при виразках та гастриті овоч може залишати опіки. Також часник викликає подразнення шлунка та провокує запальні процеси при захворюваннях шлунково-кишкового тракту.

Часник. Фото: скрін youtube
Часник. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися біля розбитого корита: що буде з пенсіями В Україні оновили правила для виїзду за кордон Новий податок на житло спустошить кишені українців: скільки доведеться заплатити Українцям виплатять матеріальну допомогу: хто отримає гроші і як оформити заявку
Показати ще

Часник небезпечний для людей із гіпотонією, адже він знижує тиск. Також він може спровокувати подразнення очей. Вкрай не рекомендується часник людям з епілепсією. Він здатний збуджувати нервову систему, що може призвести до нападу.

Фахівці попереджають, що небезпечно їсти часник перед операціями, адже він здатний розріджувати кров, що загрожує сильною кровотечею.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, такого "сусідства" краще уникати: дієтологи назвали продукти, які не можна їсти з рибою.

Також наш портал інформував, петрушка покращує травлення, а імбир допомагає схуднути: як спеції можуть впливати на організм.

Крім того, ми писали, дієтолог назвала фрукт, який небезпечний для кожної людини: наслідки дуже неприємні.