З наближенням холодів та опалювального сезону, який обіцяє бути не з легких, українців все більше замислюються про утеплення своїх будинків та максимальне збереження тепла в них.

Тому дуже актуальна тема утеплення та заклеювання щілин у вікнах, які можуть пропускати холодне та морозне повітря з вулиці.

Заклеювання вікон, скріншот з відео
Заклеювання вікон, скріншот з відео

Фахівці застерігають, що через погано проклеєні вікна в холодну пору року може випаруватися навіть до 50% всього тепла, накопиченого в будинку.

На щастя, за допомогою недорогих і практично "підручних засобів" можна ефективно утеплити вікна, щоб через них не тікало таке дороге, особливо зараз тепло.

Популярні новини зараз
Водоканали почали відключати неплатників: який борг вважається "критичним" Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло
Показати ще

Заклеювання вікон, скріншот з відео
Заклеювання вікон, скріншот з відео

Чим заклеїти вікна, щоб через них не задувало взимку:

1. Вата + малярський скотч

Це хоч і найекономніший, але недовговічний спосіб. Спочатку потрібно заткнути ватою всі щілини, а зверху заклеїти малярським скотчем. Однак слід готуватися до того, що стрічка може дуже швидко відклеїтись.

2. Поролоновий утеплювач

Цей варіант підійде як для дерев'яних, так і пластикових вікон. Більше поролон на основі клею також є економічним варіантом. А завдяки клейкій основі утеплювач протримається всю зиму, проте вбирає вологу і поступово втрачає герметичність.

3. Силіконовий герметик

Їм слід проклеїти щілину між склом та віконною рамою. Однак, хоча і цей спосіб добре герметизується, але не врятує від вітру, що гуляє між рамами.

Заклеювання щілин у вікнах, скріншот з відео
Заклеювання щілин у вікнах, скріншот з відео

4. Віконна стяжка

Вона схожа на пластилін чи слайм. Щоб утеплити вікна, необхідно розім'яти її в руках та замазати щілини маленьким шпателем. Далі вона застигає та кам'яніє. Замазка почне відпадати після того, як навесні ви відкриєте віконні рами, а залишки доведеться зіскребти.

5. Прогумований ущільнювач

Цей варіант є найнадійнішим способом герметизації вікон. Однак він і коштує дорожче. До його переваг можна віднести те, що їм можна швидко та легко утеплити приміщення, він довговічний, не вбирає вологу та врятує квартиру від холоду за низьких температур.

новобудова, ілюстративне фото pik.cn
новобудова, ілюстративне фото pik.cn

Нагадаємо, що готуємось до холодів: як правильно відрегулювати вікна на зимовий режим?

Раніше ми повідомляли про підготовку до зими: навіщо українцям мити батареї та як правильно це робити.