Знай.ua дослідили останні петиції

Останні новини з Парламенту про COVID-паспорти для невакцинованих громадян та космічні ціни на газ для населення до 13,5 грн за кубометр – не єдині гучно обговорювані сьогодні питання. З низкою чітких вимог українці офіційно звернулися до народних депутатів і президента України. Яких саме, дізнавалися Знай.ua.

Верховна Рада - фото ВРУ
Верховна Рада - фото ВРУ

Перетин кордону і COVID-виплати

Серед останніх електронних петицій, розміщених на офіційному сайті Верховної Ради, з'явилась пропозиція щодо перетину кордону особами, вакцинованими від COVID-19.

"Пропоную на законодавчому рівні звільнити від обов'язку обсервації/самоізоляції осіб, які мають щеплення від Covid-19 вакцинами, дозволеними до використання ВООЗ, та відповідний сертифікат", - зазначає автор звернення, зареєстрованого 7 травня Дмитро Швецов.

Петиція - скріншот
Петиція - скріншот

Популярні новини зараз
Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти
Показати ще

COVID-паспорти, карантин - Фото AP Abdeljalil Bounhar.jpg
COVID-паспорти, карантин - Фото AP Abdeljalil Bounhar.jpg

Актуальною COVID-тема залишається і серед звернень на сайті Офіційного інтернет-представництва президента України.

Як писав Знай.ua, вже котрий місяць поспіль для українців залишається питання додаткової фінансової "карантинної" допомоги.

Петиція - скріншот
Петиція - скріншот

Виплати пенсій, скріншот: YouTube
Виплати пенсій, скріншот: YouTube

Оновлення для студентів і школярів

Українці пропонують також впровадження деяких змін в освітній галузі.

Однією з найсвіжіших пропозицій до Парламенту стало питання практики студентів на підприємствах.

"Забезпечити проходження практики студентам учбових закладів в умовах карантину. Допомога учбовим закладам в працевлаштуванні студентів та проходженні учбової практики, як майбутнє держави України!", - пише у своєму зверненні ініціатор петиції Юлія Борисенко.

Петиція - скріншот
Петиція - скріншот

Водночас, з іншою освітньою ініціативою звернулися і до президента.

Автор № 22/116310 Наталія Половнева пропонує ввести в програму навчання учнів 1-9 класів обов'язкові уроки з загального етикету.

Петиція - скріншот
Петиція - скріншот

Школярі, фото: Pixabay
Школярі, фото: Pixabay

Змінити гімн: конкурс і пропозиції

В переліку останніх звернень – і питання державних символів України.

Автор днями опублікованої на сайті ВРУ петиції Генадій Кучер пропонує призначити конкурс на новий текст Державного Гімну України.

День Незалежності - фото Знай.ua
День Незалежності - фото Знай.ua

А у якості потенційного кандидата він пропонує композицію Геннадія Кучера і Михайла Вербицького.

Петиція - скріншот
Петиція - скріншот

Розробити новий, більш оптимістичний Гімн, пропонує і автор нещодавно розміщеної петиції до президента № 22/116288.

"Пропоную змінити діючий державний Гімн, оскільки на сьогодні текст Гімну не відповідає сьогоднішнім потребам Держави та громадян. Сьогодення вимагає від нас розбудови державності та мотивування громадян на великі звершення. Текст діючого Гімну, а особливо рядки з якого починається Гімн "Ще не вмерла Україна" не сприяють та не створюють у громадян відповідних позитивних почуттів", - пише ініціатор Богдан Потопаєв.

Альтернативою розробленого варіанту, на думку автора № 22/116288, може стати вже існуючий музичний твір "Молитва за Україну".

Петиція - скріншот
Петиція - скріншот

Наразі триває збір голосів за кожне з даних електронних звернень.

Чи наберуть ці петиції необхідну для офіційного розгляду кількість голосів та нові ініціативи громадян читайте на порталі Знай.ua.

Також Знай.ua писав, що українці вимагають від Кабміну "розібратися" з дисертацією Іллі Киви.