Руслан Стефанчук зробив гучну заяву

Ґрунтовний "наїзд" на нардепів за недотримання маскового режиму Голови Верховної Ради Дмитра Разумкова, що днями стався в стінах Парламенту, був лише "квіточками". А от заява про рішучі практичні методи боротьби з нехтуванням карантинних заходів безпеки була озвучена сьогодні, 16 квітня. Тепер порушників в Раді почнуть штрафувати. Подробиці дізнавалися Знай.ua.

Верховна Рада, Руслан Стефанчук - фото ВРУ
Верховна Рада, Руслан Стефанчук - фото ВРУ

Звернення до МВС: "Правила одні для всіх"

З такою ініціативою виступив Перший заступник Голови Верховної Ради України Руслан Стефанчук.

"Коли я дивлюся в зал Парламенту і бачу, що 50% осіб не в масках, я в двадцятий раз хочу звернутися до Міністерства внутрішніх справ України. Давайте все ж знайдемо можливість застосовувати відповідальність, рівну для всіх, в тому числі – і для народних депутатів. Народні депутати повинні бути оштрафовані", - заявив в ході пленарного засідання Руслан Стефанчук.

Верховна Рада - фото ВРУ
Верховна Рада - фото ВРУ

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

Свою позицію Перший заступник Голови Парламенту підтвердив і на особистій сторінці у Фейсбуці.

"Правила мають бути для всіх однакові. Це підвищить рівень їхньої свідомості та вболівання за загальну справу в Україні, а також поповнить державний бюджет України. Давайте будемо носити маски, щоб потім, не дай Бог, не носити поминальні квіти", - зазначив в пості Руслан Стефанчук.

Скріншот з Фейсбук
Скріншот з Фейсбук

Реакція українців: "Прямо в точку"

На нововведення із штрафуванням народних депутатів бурхливо відреагували і українці.

Користувачі соцмереж активно підтримують дану ініціативу, вкотре нагадуючи про масові порушення парламентарями карантинних вимог.

Коментар - скріншот
Коментар - скріншот

Верховна Рада - фото ВРУ
Верховна Рада - фото ВРУ

"Руслан, прямо в точку. Люди пишуть і обурюються, що депутати сидять один на одному і без масок. І ніхто не штрафує. Як можуть люди виконувати закон по карантину, якщо такий приклад від депутатів", - пише автор одного з коментарів Валек Горбач.

Коментар - скріншот
Коментар - скріншот

Чи дотримуватимуться парламентарі елементарних правил безпеки, про розмір штрафів та хто перший з них потрапить до офіційного переліку порушників читайте на порталі Знай.ua.

Також Знай.ua писав, що в Раді зробили екстрену заяву про "біду" на Сході України: "Агресор нарощує сили".