Звернення отримають національні уряди іноземних держав

Сесійний день у Верховній Раді розпочався з вражаючої новини про створення справжньої загрози воєнній безпеці України розгорнутими силами Російської Федерації поблизу нашого держкордону. Не минуло і кількох годин, як Парламент прийняв за основу і в цілому проект Постанови № 5312 щодо ескалації російсько-українського збройного конфлікту. У чому суть цієї Постанови, дізнавалися Знай.ua.

Верховна Рада - фото ВРУ
Верховна Рада - фото ВРУ

Заява для іноземних держав: "Вжити всіх можливих заходів"

"За" прийняття № 5312 в цілому в ході сьогоднішнього позачергового пленарного засідання свій голос віддало 308 народних депутатів.

Згідно із прийнятою Постановою про Заяву ВРУ щодо ескалації російсько-українського збройного конфлікту, Голова Парламенту має забезпечити невідкладне направлення тексту Заяви до національних урядів і парламентів іноземних держав, міжнародних організацій та їхніх парламентських асамблей.

Проект Постанови 5312 - скріншот
Проект Постанови 5312 - скріншот

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Верховна Рада - фото ВРУ
Верховна Рада - фото ВРУ

А, власне, саме звернення складається з кількох сторінок.

"Верховна Рада України вимагає від Російської Федерації негайно припинити бойові дії та неухильно дотримуватися режиму припинення вогню, повністю виконати свої міжнародні зобов'язання та вивести з України свою армію, найманців, збройні формування, які вона очолює, забезпечує та фінансує, їхню зброю і техніку та повернути Україні повний контроль над її міжнародно визнаними кордонами", - йдеться в положеннях документу.

Проект Постанови 5312 - скріншот
Проект Постанови 5312 - скріншот

Ця Постанова набирає чинності з дня її прийняття.

Тож про подальший розвиток подій читайте на порталі Знай.ua.