Хто зможе отримати допомогу?

Схоже, систематичні протести фермерів і аграріїв, що відбувалися впродовж року в Урядовому кварталі, дали свої перші плоди. Днями в Парламенті був зареєстрований досить цікавий тематичний законопроект. Який саме, дізнавалися Знай.ua.

Верховна Рада - фото ВРУ
Верховна Рада - фото ВРУ

Виплати "молочникам": до 90 тис грн – на господарство

Одним з нещодавно зареєстрованих став проект Закону про внесення змін до Закону України "Про державну підтримку сільського господарства України" щодо стимулювання виробництва молока № 5297.

Згідно з документом, в країні передбачається запровадження окремого виду державної підтримки – для виробників молока.

Молоко, фото Асоціація виробників молока
Молоко, фото Асоціація виробників молока

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня
Показати ще

Законопроект № 5297 - скріншот
Законопроект № 5297 - скріншот

Також дотацію зможуть отримувати сільськогосподарські підприємства – виробники молока, однак для них вимоги будуть дещо вищі.

"Не менше 6 тонн та не більше 10 тонн виробленого молока на одну ідентифіковану велику рогату худобу молочну. Загальне обмеження буде визначатися в сумі не більше, ніж 200 розмірів мінімальної заробітної плати, а молоко повинне відповідати найвищим стандартам, визначеним профільним міністерством для експортної продукції", - йдеться в Пояснювальній записці до № 5297.

корови, скріншот з відео
корови, скріншот з відео

Нагадаємо, 1 січня 2021 року мінімальна заробітна плата в Україні становить 6000 грн. А з 1 грудня 2021 року сума збільшиться до 6500 грн.

Тож про подальший розвиток подій читайте на порталі Знай.ua.