Відомий український кулінар і переможець проекту "МастерШеф" Євген Клопотенко розмістив у своєму Instagram свіжий пост, в якому показав, як легко і швидко приготувати сирні кульки.

"Будемо смажити сир. Візьмемо і сформуємо своїми пальчиками кульки, обкатаємо їх у хлібних крихтах, кинемо в олію, дістанемо та отримаємо тягучі хмаринки. Отак от просто. Немов янголятка під звуки арфи зробили це на сирних небесах.

Детальний рецепт. Сир (350 г) дрібно натираємо. Я брав Хаварті, бо там крутий вершковий смак та схильність до тягучості. Якщо вам хочеться вжарити по насиченості, то можете додати 30-50г витриманого сиру (типу Голдера чи Старого Голландця), але тоді зменшуєте частку основного сиру. Потім до сирних пластівців кидаєте 2 жовтки, сіль, мелений перець, орегано та борошно (50 г). Перемішуєте та отримуєте сирне тісто.

З того тіста формуєте маленькі кульки, додаєте всередину шматочки солоних огірків (це треба, щоб збалансувати сирну одноманітність) та обкачуєте у панірувальних сухарях. Грієте до дуже гарячого стану олію (400 мл), кидаєте туди кульки, смажите, дістаєте та викладаєте на паперовий рушник, щоб позбутися зайвої олії. Куштуєте та відчуваєте, як сир захоплює вашу душу. Цьом", - написав Клопотенко.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень
Показати ще

Нагадаємо, Євген Клопотенко заморочився над індійськими хлібцями наан: "Зараз навчу вас".

Як повідомляв портал Знай.uа, Клопотенко нагадав про старовинну українську страву: як борщ, тільки шпундра.

Також портал Знай.uа писав, що приготувати на вечерю: Клопотенко показав спагетті з мітболами в томатному соусі.