Макові млинці за цим рецептом виходять дуже смачні і тонкі. Їх ідеально їсти зі сметаною. Особливий спосіб приготування і неперевершений результат - це саме те, що потрібно на Масляну!
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяІнгредієнти:
- Молоко топлене - 800-900 мл
- Цукор - 2,5 ст. л
- Ванільний ароматизатор
- Сіль - щіпка
- Мак - 2 ст. л
- Яйце - 1 шт.
- Борошно пшеничне - 250/300 г.
- Масло рослинне - 2 ст. л
Приготування:
Спершу змішати віночком яйце, цукор, сіль. Тоді вилити до цієї суміші половину молока і все просіяне борошно. Замішати тісто однорідної консистенції без грудочок. Потім доливаємо решту молока. Додаємо ароматизатор, масло, потім мак, і все добре перемішуємо.
Закриваємо тісто на млинці рушником і залишаємо на мінімум 2 години. А ще краще буде, якщо поставити його на ніч у холодильник. А зранку випікати смачні млинці. Готувати їх потрібно на добре розігрітій сковорідці, змащуючи кожен млинець вершковим маслом.
Нагадаємо, Масляна у 2021 році: головні заборони і прикмети свята. У цей день випікали млинці, спалювали опудало і готувалися до зустрічі весни.
Як повідомляв портал "Знай.ua", найкращі рецепти млинців на Масляну: класичні, сирні і на кефірі. Цьогоріч з 8 по 14 березня українці відзначатимуть Масляну — одне з найяскравіших і найсмачніших свят.
Також "Знай.ua" писав, пишні оладки без яєць на кефірі: проста вечеря за лічені хвилини. Готуються швидко і виходять дуже пишними