До жалю багатьох українців, які проживають в багатоквартирних будинках, можуть сильно засмутити платіжки за комуналку за лютий 2021 року. Є інформація, що суми в квитанціях "поважчають" в середньому на 1000 гривень. Саме тому потрібно знати на скільки українцям піднімуть тарифи.

Про це стало відомо завдяки заяві голови Союзу споживачів комунальних послуг Олега Попенка.

Платіжка, скріншот: Youtube
Платіжка, скріншот: Youtube

Експерт порівняв середні платіжки українців за лютий 2020 року і за аналогічний місяць поточного року. За словами Попенка, різниця дуже велика, в середньому споживачі заплатять за ЖКП на 1000 гривень більше.

Крім того, глава Союзу споживачів комунальних послуг підкреслив, що зниження тарифів чекати не варто, вони будуть тільки рости.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Тарифи на газ, кадр з відео
Тарифи на газ, кадр з відео

"Фактично платіжка буде дорожчою, ніж у лютому 2020 року, на 1000 грн, адже єдиний документ про тарифи - меморандум від Кабінету Міністрів - не передбачає перерахунок або зниження тарифів на опалення, гарячу воду або послуги водоканалів. Зниження сум в платіжках на комунальні послуги не буде, комунальні тарифи і далі зростатимуть", - переконаний експерт.

Також Олег Попенко впевнений, що з 1 квітня 2021 року підвищиться тариф на вивезення сміття, а також на електроенергію для домогосподарств, які споживають понад 500 кВт. Підвищення в цілому складе близько 300 гривень на послуги ЖКГ.

Але і це ще не все, експерт спрогнозував "сюрприз" від "Нафтогазу" до кінця поточного року. Йдеться про чергове підвищення тарифів на газ, а відповідно, і на опалення, і на гарячу воду. Це, за словами Попенка, додасть ще близько 400 грн до витрат на комунальні послуги.

Раніше повідомляли, безкоштовні аналізи для українців: на що варто розраховувати громадянам після візиту до лікаря.

Як повідомляв Знай.uа, борги по комуналці злетіли вдвічі: де в Україні люди можуть залишитися в темряві і холоді.

Знай.uа писав, інвалідність і довічна пенсія: українці вимагають "відкотити" закон на 10 років назад - було простіше.