Хороший кухонний ніж – це не просто інструмент, а помічник у приготуванні смачних і красивих страв.

Але щоб він залишався гострим і служив довгі роки, потрібен правильний догляд, пише "Martha Stewart".

Багато хто помилково вважає, що ножі можна кидати у посудомийку, мов звичайні тарілки чи ложки. Насправді це одна з найгірших ідей. У посудомийній машині лезо може затупитися, а від агресивних мийних засобів з'являється іржа. Плюс, під час мийки ніж може пошкодити пластикові або металеві частини самої машини.

Засіб для миття посуду, фото retail
Засіб для миття посуду, фото retail

Щоб уникнути неприємностей, ножі краще завжди мити вручну. Тепла вода, м’яка губка та одразу витерти насухо бавовняним рушником – ось і весь секрет. Не варто залишати ніж мокрим або надовго замоченим у воді, бо це загрожує корозією не лише леза, а й ручки.

Популярні новини зараз
ТЦК готують масові перевірки: кому світять звірячі штрафи Тарифи нанесуть шалений удар: українцям сказали, що подорожчає Чому старші пенсіонери отримують менші виплати: відповідь юристів ПриватБанк зніматиме з вас гроші: хто не дорахується зарплати
Показати ще

Ножі, фото із соцмереж
Ножі, фото із соцмереж

Ще одне правило безпеки - не кидайте ножі до раковини разом із іншим посудом. Це небезпечно, бо можна легко порізатися. А при митті не користуйтеся гумовими рукавичками – вони знижують чутливість і збільшують ризик травм. Тримайте ніж за руків’я, очищайте його губкою у напрямку до леза, а не навпаки.

Миття посуду. Фото: скрін youtube
Миття посуду. Фото: скрін youtube

Сушити ножі краще одразу після миття. Якщо залишити їх сохнути на повітрі, на металі можуть з’явитися плями або навіть іржа, навіть якщо це нержавіюча сталь.

Кухонний ніж. Фото: скрін youtube
Кухонний ніж. Фото: скрін youtube

Важливо не тільки правильно мити й сушити ножі, а й зберігати їх у безпечному місці, де леза не будуть контактувати з іншими предметами.

Правильний догляд за ножами – це не примха, а спосіб подовжити їхнє життя й зберегти власну безпеку. Це проста рутина, яка економить гроші та нерви, а ще робить кухонні справи приємнішими.

Тож забудьте про посудомийку! Ручне миття й акуратність – це головне правило тих, хто цінує свої ножі.

Раніше ми повідомляли, чому ми миємо посуд неправильно: секрети економії від експерта.

Ваша сковорідка може вас отруїти: чому не варто готувати на подряпаному покритті - детальніше на Знай.ua.

Нагадаємо, як правильно мити каструлі із нержавійної сталі, аби не втратили її блиск?