Хороший кухонний ніж – це не просто інструмент, а помічник у приготуванні смачних і красивих страв.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяАле щоб він залишався гострим і служив довгі роки, потрібен правильний догляд, пише "Martha Stewart".
Багато хто помилково вважає, що ножі можна кидати у посудомийку, мов звичайні тарілки чи ложки. Насправді це одна з найгірших ідей. У посудомийній машині лезо може затупитися, а від агресивних мийних засобів з'являється іржа. Плюс, під час мийки ніж може пошкодити пластикові або металеві частини самої машини.
Щоб уникнути неприємностей, ножі краще завжди мити вручну. Тепла вода, м’яка губка та одразу витерти насухо бавовняним рушником – ось і весь секрет. Не варто залишати ніж мокрим або надовго замоченим у воді, бо це загрожує корозією не лише леза, а й ручки.
Ще одне правило безпеки - не кидайте ножі до раковини разом із іншим посудом. Це небезпечно, бо можна легко порізатися. А при митті не користуйтеся гумовими рукавичками – вони знижують чутливість і збільшують ризик травм. Тримайте ніж за руків’я, очищайте його губкою у напрямку до леза, а не навпаки.
Сушити ножі краще одразу після миття. Якщо залишити їх сохнути на повітрі, на металі можуть з’явитися плями або навіть іржа, навіть якщо це нержавіюча сталь.
Важливо не тільки правильно мити й сушити ножі, а й зберігати їх у безпечному місці, де леза не будуть контактувати з іншими предметами.
Правильний догляд за ножами – це не примха, а спосіб подовжити їхнє життя й зберегти власну безпеку. Це проста рутина, яка економить гроші та нерви, а ще робить кухонні справи приємнішими.
Тож забудьте про посудомийку! Ручне миття й акуратність – це головне правило тих, хто цінує свої ножі.
Раніше ми повідомляли, чому ми миємо посуд неправильно: секрети економії від експерта.
Ваша сковорідка може вас отруїти: чому не варто готувати на подряпаному покритті - детальніше на Знай.ua.
Нагадаємо, як правильно мити каструлі із нержавійної сталі, аби не втратили її блиск?