Ківі зі шкіркою? Для багатьох це звучить незвично, але насправді це найпростіший спосіб отримати втричі більше користі від цього фрукта.

Більшість людей звикли очищати ківі від ворсистої оболонки, навіть не підозрюючи, що в ній зосереджено багато корисних речовин.

Ківі. Фото: вільні джерела
Ківі. Фото: вільні джерела

1. Вітамін Е – джерело молодості
У шкірці міститься значна кількість вітаміну Е – потужного антиоксиданту, який захищає клітини від руйнування та уповільнює процеси старіння. Цікаво, що у м'якоті ківі його практично немає.

2. Фолієва кислота – важливий елемент для крові
Цей вітамін особливо важливий для жінок, оскільки підтримує здоров'я репродуктивної системи та допомагає запобігти анемії.

Популярні новини зараз
Не в банку, і навіть не в банці: у якій валюті найвигідніше зберігати заощадження Часи безкарності минули: боржників за опалення чекають великі неприємності Щоб поїсти, доведеться працювати у дві зміни: українців чекають захмарні ціни на продукти ТЦК більше не чіпатиме: кого не мають права мобілізувати за новими правилами
Показати ще

3. Поліпшення травлення
У шкірці ківі є сполуки, які сприяють розщепленню білків. Це робить фрукт особливо корисним для людей, які прагнуть правильного харчування і хорошого обміну речовин.

Ківі. Фото: youtube
Ківі. Фото: youtube

Як є ківі зі шкіркою?

Головне питання, яке виникає у більшості людей: як же впоратися з колючою та ворсистою шкіркою? Насправді все досить просто.

  • Вибирайте стиглі плоди - у них шкірка значно м'якша.
  • Ретельно мийте фрукт під гарячою водою за допомогою щітки, щоб видалити пестициди та бруд.
  • Нарізайте тонкими часточками так ворсинки стануть практично непомітними.
  • Додайте до смузі — потужний блендер повністю подрібнить шкірку, зберігши всі корисні властивості.

Кому варто бути обережним?

Незважаючи на очевидну користь, ківі зі шкіркою підходить не всім. Людям із синдромом роздратованого кишечника чи алергією на латекс краще відмовитися від такого експерименту.

Ківі. Фото: youtube
Ківі. Фото: youtube

Цікавий факт

У Новій Зеландії, де ківі вирощують у промислових масштабах, шкірку використовують для приготування ароматного чаю. Її сушать, змішують із м'ятою та заварюють окропом. Виходить напій, який допомагає впоратися зі стресом та зміцнює імунітет.

Нагадаємо, що з юшкою шампунь, гаряча вода та агресивний масаж: помилки, що призводять до випадання волосся.

Раніше ми повідомляли про небезпеку довгого сну: приховані загрози здоров'ю тих, хто любить повалятися в ліжку до 11 ранку.