Мед – натуральний корисний продукт, який має велику популярність. Справжній натуральний мед має цілющі властивості та містить антиоксиданти, які допомагають боротися із запаленням.

Щоб насолоджуватися довшим смаком меду, потрібно його правильно зберігати. У цьому допоможе кілька простих порад.

Медовий спас
Медовий спас: Facebook

Зберігаємо у темному місці

Мед краще зберігати в темному місці, тому що сонячні промені здатні змінити його колір, смак та прибрати корисні властивості. До того ж під дією прямих сонячних променів він може змінити консистенцію.

Сухе приміщення

Мед здатний легко ввібрати в себе вологу з повітря, він гігроскопічний. Тара для зберігання має бути герметично закрита, щоб жодна крапля вологи туди потрапити не змогла.

Популярні новини зараз
Роботу не врахують до стажу: які періоди можуть "зникнути" Гороскоп на 18 лютого: як встигнути все у шалений вівторок Українських школярів чекають суворі іспити: кого і на що перевірятимуть Ціни на стратегічно важливу крупу злетять на 50%: варто запасатися вже зараз
Показати ще

Найкраще підійде скляна чи пластикова. Метал заборонений для меду тару, адже мед вступає з ним у реакцію.

Мед з кульбабки. Фото: youtube
Мед з кульбабки. Фото: youtube

Температура зберігання

Оптимальна температура для меду від 18 до 20 градусів за Цельсієм. Якщо температура нижче за мед може загуснути, а якщо нижче – окислитися і втратити свої корисні властивості.

Чистота

Після використання меду переконайтеся, що тара герметично закрита та чиста. Це допоможе уникнути попадання в медичні сторонні домішки. Кришку також після використання перевіряйте на наявність вологи, бруду.

Медовый спас: джерело: YouTube
Медовый спас: джерело: YouTube

Дотримуючись цих порад, мед можна зберігати якомога довше, насолоджуючись смаком та цілющими властивостями продукту.

Нагадаємо про шість важливих правил, про які багато хто забуває: як правильно зберігати банани, щоб вони лежали місяцями.

Раніше ми повідомляли про десять продуктів, які не варто купувати великими порціями.