У садівництві слимаки можуть стати справжнім лихом. Мало того, вони загрожують місяцям старанного вирощування розсади та дбайливого догляду за городом. Ці ненажерливі паразити здатні за лічені дні знищити ваші зусилля та працю, поглинаючи листя та плоди рослин.

Пожоване листя і слизові сліди на засіяній землі можуть бути сигналами проблеми.

Хоча існує ряд хімічних засобів, призначених для боротьби зі слимаками, багато садівників віддають перевагу екологічно чистішим методам. Один із таких методів – пивна пастка.

Процес створення пивної пастки простий:

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще
  1. Для початку візьмемо невеликий контейнер та заповнимо його пивом.
  2. Потім ми закопуємо контейнер у ґрунт до самого краю, розміщуючи його поруч із рослинами, що потребують додаткового захисту від равликів.
  3. Слимаки, залучені ароматом дріжджів у пиві, потрапляють у пастку і тонуть.

Аромат дріжджів вважається схожим на запах перегрітих фруктів, який такий привабливий для цих шкідників. Таким чином, пивна пастка стає ефективним та безпечним засобом захисту від слимаків без використання хімії.

Цей простий, але ефективний метод дозволяє садівникам зберегти свої врожаї та зберегти зусилля, вкладені у створення зеленого куточка.

Нагадаємо, у ремінці залишилося не так багато: це потрібно зробити всім у саду та городі до кінця лютого

Раніше ми писали про те, що розсада зійде дуже рано: прості секрети для городників - робіть уже зараз

Крім того, Знай.ua повідомляв, як людські фекалії можуть стати цінним добривом для вашого саду: запаху немає і дуже екологічно