Чи траплялося з вами, що після сну в кімнаті відчувався дивний, не зовсім приємний запах? Ця проблема більш поширена, ніж здається. До того ж вона може псувати настрій та комфорт.

Насамперед, якщо ви прокинулися в спертом, задушливому приміщенні – не панікуйте. Найчастіше причина банальна: перегрітий організм і відсутність провітрювання. Допоможуть контрастний душ, відкриті вікна та зміна постелі.

Прибирання будинку. Фото: скрін youtube
Прибирання будинку. Фото: скрін youtube

Однак іноді потрібно шукати приховані джерела запаху. По-перше, проблемою може бути вологість і несвіжість самої постелі. Якщо лягати спати на білизна, що ще не просохла після попередньої ночі - тканина вбирає піт і виділення, утворюючи затхлість. По-друге, проблема може ховатися у вентиляції та кондиціонуванні. Бруд у системах накопичується поступово, створюючи ідеальне середовище для розмноження мікроорганізмів.

Слід також перевірити наявність цвілі чи грибка, особливо якщо будинок старий. Подібні речі часто розвиваються в закритих затишних куточках, накопичуючи суперечки та мікрочастинки.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Прибирання будинку. Фото: скрін youtube
Прибирання будинку. Фото: скрін youtube

Не оминайте і домашніх тварин, які можуть залишати "сюрпризи" в непомітних місцях. А ще варто згадати, коли востаннє проводилося чищення матраца – це також потенційне джерело неприємних запахів.

Отже, причин чимало. Але є й прості способи позбавитися проблеми раз і назавжди:

  • Регулярне провітрювання та вологе прибирання
  • Заміна постелі не рідше 2 разів на тиждень
  • Використання ароматизаторів та повітряних освіжувачів
  • Ретельне прибирання всіх куточків спальні

Нагадаємо, яку техніку не можна включати в подовжувач: позбудьтеся і холодильника, і тостера

Як повідомляв "Знай.uа", чому люди говорять уві сні: вчені розповіли про можливу причину лунатизму

Знай.uа писав, з цим засобом квіти від коханого простоять у вазі довше звичайного: секрет простий