Зовнішній вигляд штор багато в чому залежить від якісного прання. Натомість існують хитрощі, які можуть спростити процес і навіть допомогти уникнути необхідності прасувати виріб. Про це пише портал ua-novosti.

Не секрет, що прасування штор – це тривалий та клопіткий процес. Втім, не обов'язково витрачати кілька годин, щоб упорядкувати штори після прання. Існує "лінивий" лайфгак для цього завдання.

Прання. Фото: скрін youtube
Прання. Фото: скрін youtube

Так, коли штори зняті з карниза, насамперед потрібно витрусити їх, щоб позбутися зайвого пилу та полегшити процес прання. Виріб слід прати окремо від інших речей, щоб уникнути деформації та втрати кольору.

Також рекомендується використовувати м'які рідкі гелі для прання, щоб уникнути негативного впливу хімії на тканину. Якщо використовується режим віджиму в пральній машинці, варто вибирати найнижчий режим обертання.

Популярні новини зараз
Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" Навіть терти не доведеться: як почистити килим копійчаними засобами Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи
Показати ще

Як прати штори. Фото: скрін youtube
Як прати штори. Фото: скрін youtube

Відразу після прання штори слід струсити та розвісити ще у вологому стані. Це дозволить виробу вирівнятися під своєю вагою і необхідність прасування відпаде сама собою.

Якщо штори не вирівнюються таким методом, можна використовувати вертикальний відпарювач. Це дозволить заощадити багато часу, якщо порівнювати з прасуванням звичайною праскою.

Варто зазначити, що в середньому прати штори рекомендується приблизно кілька разів на рік. Втім, необхідність визначається в міру їх забруднення, можливо проводити процедуру доведеться і частіше.

Раніше портал Знай повідомляв, кольорові речі пере неправильно: що ви робите не так і як це виправити.

Також наш портал інформував, ви не робите це зі пралькою, а потрібно регулярно: прості правила, після яких одяг стане чистішим.

Крім того, ми писали, як випрати кросівки у пральній машині: способи, якими користуються всі спортсмени.