Популярний серед людей похилого віку препарат "корвалол" може пошкодити, а не допомогти при проблемах із серцем.

Про це застерігає відомий невролог Євген Скрипник, за словами якого ці краплі лише маскують симптоми серйозних захворювань, зокрема інфаркту чи стенокардії.

Корвалол, скріншот: Youtube
Корвалол, скріншот: Youtube

Тим самим вони відволікають пацієнтів похилого віку від своєчасного звернення за кваліфікованою медичною допомогою.

"Жодні світові протоколи щодо лікування захворювань серця не містять корвалолу", - заявляє лікар.

Популярні новини зараз
Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Адже насправді корвалол містить речовину фенобарбітал, яка застосовується виключно для лікування епілепсії під наглядом медиків. При тривалому вживанні вона токсично діє серце, провокує депресію і погіршує пам'ять. Як би сильно не рекламували корвалол як "порятунок серця", насправді він тільки труїть організм. Так що краще викинути ці краплі та звернутися за справжньою медичною допомогою.

Лікарня, фото: скріншот з відео
Лікарня, фото: скріншот з відео

"Корвалол продається тонами і на мільярди гривень. Люди не розуміють, що себе травлять! І скільки б лікарі не казали, що корвалол це шкідливо і до серця немає стосунку, але все одно продаж на високих цифрах", - додає лікар.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Нагадаємо, летальні наслідки не рідкість: українців попередили про хворобу - якщо живете самі, то ви у небезпеці

Як повідомляв "Знай.ua", популярний чай може порушити роботу організму: від проблем зі сном до розладу шлунка.

Знай.uа писав, припиняйте готувати гречку: виявилося, що крупа може вас поховати