Продавці не соромляться пропонувати покупцям неякісну продукцію. Щоб збільшити масу, додають сир до різного - крохмаль, воду, рослинні жири і навіть вапно.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяОсобливо обережно слід вибирати цей продукт саме на ринках.
Сир повинен відповідати певним стандартам: за кольором і консистенцією бути білим або кремовим, рівномірним за своєю масою, а по жирності від 9 до 18%. Це якості справжнього сиру, а все, що відхиляється від норми – сирний продукт.
Відрізнити справжній сир від підробки легко, головне знати про нюанси. Деякі способи підійдуть лише для домашніх умов.
Тип продукту
Покупцеві необхідно зробити візуальну оцінку сиру. Вище описано стандарти якісної продукції. Орієнтуйтеся на колір та консистенцію.
Смак та запах
Якщо сир був зроблений із сухого молока, його смак та запах будуть дуже слабко виражені.
Йод
Найчастіше у сир підмішують крохмаль, а розпізнати його можна за допомогою йоду. Вистачить лише однієї краплі: якщо сир посинів, перед вами продукт із крохмалем. Таким чином можна знайти наявність води, кефіру, білка соєвого типу, вапна і фруктових добавок.
Нагадаємо, що це заборонено гріти в мікрохвильовій печі: отримайте токсини, інфекцію або навіть отруєння.
Раніше ми повідомляли, що припиніть це робити зараз: як правильно розморожувати продукти перед вживанням.
Також стало відомо, що мікрохвильова піч: як уникнути прикрого моменту, коли вона гріє тарілку, а не їжу.