Холестерин створює проблеми для серцево-судинної системи, збільшуючи ризик інсульту або інших захворювань. Знизити його можна ліками та продуктами.

Дослідження, опубліковане в журналі Antioxidants, показало, що споживання соєвого борошна, багатого на білок B-конгліцинін, може знизити рівень "поганого" холестерину.

Соя. Фото: Youtube
Соя. Фото: Youtube

"Вплив соєвих бобів на метаболізм холестерину пов'язаний не тільки з концентрацією та складом білка, а й із вбудованими в них пептидами, які вивільняються під час травлення у шлунково-кишковому тракті", - зазначають вчені .

У 100 г цього бобового зерна міститься 385 калорій. Соя здатна наситити ваш організм такими важливими мікро- та макронутрієнтами як вітамін К, вітаміни групи B, залізо, магній, фосфор, цинк, марганець та мідь, вітамін Е.

Популярні новини зараз
Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

Соя також може знизити ризик метаболічних захворювань, таких як жирова хвороба печінки та атеросклероз, які деталізують накопичення жирів у кровоносних судинах.

Соя. Фото: Youtube
Соя. Фото: Youtube

Споживання соєвого борошна знижує високий рівень холестерину та інших ліпідів на 70 відсотків.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем та зверніться до фахівця.

Нагадаємо, що вітамін С для лікування застуди: вчені пояснили, чи він допомагає подолати хворобу.

Раніше ми повідомляли, що альтернатива аптечним сиропам? Три продукти допоможуть швидко позбутися надокучливого кашлю.